Saturday, December 30, 2017

2017 Conclusions


Assalamualaikum!
Sedar tak sedar dah habis tahun ni kan? Ya Allah cepat nya masa. Betul la Nabi kata bila akhir zaman ni, masa terasa cepat berlalu. Setahun seperti sebulan, sebulan seperti seminggu, seminggu seperti sehari dan sehari seperti sekelip mata. Apa khabar la iman kita wahai sahabat2 sekalian? Huhuuu
Okay, since we have reach the end of the year already, let's see my 2017 conclusions.

1. Kerja

Well, 2017 ni adalah tahun yang mengubah haluan kerjaya aku sebab aku dah mula bekerja di company baru yg lebih besar and established. Of course I was happy with my new job. Tapi Allah je tahu perasaan aku bila meninggalkan bumi Nilai dan kerja aku di company lama tu. Allahu.. Sedih tak payah cakap la. I was even cried when my former boss called me on the first day of my job. Dengan masa tu my office wasn't like as expected. I regret my decision so much at that time. I hate the new company and its people. Hahahhaa. But as the time goes by, everything is okay. Bila kita makin dewasa, makin besar ujian yang Allah akan turunkan supaya kita lebih kuat. Setiap level umur kita tu ada level ujian masing2 yang kita kena pass. Aku rasa untuk tahun ni, ujian aku lebih kepada kerja dan org sekeliling. Kena fitnah, kena pandang serong tapi semua tu memang kena hadap bila kau bernama manusia. Alhamdulillah, memang perit bila ingat balik tapi benda2 mcm tu la buat aku lebih kenal perangai manusia dan ujian hidup camana. Ambil sebagai pedoman untuk masa depan. Alhamdulillah untuk semua nikmat dan ujian.




2. Cinta/Relationship

Well, same as previous year I'm still single. Hahahhaha. Dengan bangganya. Tapi untuk cinta ni, kuat jugak ujian tahun ni. I was approached by few guys at my work place and I admit, I was quite happy. Hahahhahahaha. Saham naik la sebab budak baru kan. But of course, I was still cautious as I have trust issue with lelaki. Tak tahu la kenapa. Aku ni kalau ada laki nak kawan as kawan biasa, aku boleh go on. Tapi once dia da start nampak nak lebih dari kawan, caring lain macam aku da takut and automatically aku akan buat some kind of barier that limits me and him. Aku pon tak sure kenapa aku camtu walaupun sebenarnya aku agak suka dengan orang tu. Hahaha. Cakap pasal trust issue, I have one story that you guys might want to know. About one guy yang cuba aproach aku but in the end, dia rupanya penipu besar. I'll make a separate post about him lah. Sebab cerita dia macam panjang pulak. The conclusion is, I still not find the love of my life this year.

sayang akif!! 


3. Hobby/Travel

This year bila aku review balik, tak banyak pon gi hiking dan sebagainya. Cuma masa awal tahun sebelum aku pindah kerja di Rawang ada la gi water rafting di Slim River Perak tu. Lepas tu dah takde keluar dah ngan geng2 hiking aku FB dan Hamra tu. Maybe semua busy tahun ni. Ramai yang kawin, ramai yang mengandung.HAHA. Dah semakin dewasa da masing-masing. Ada komitmen sendiri. Untuk geng aku, sempat la kitorang gi Perth Australia bulan tiga dulu. Just before Aimi get married. Jodoh takde sape sangka. Masa beli tiket Perth tu, dia tak jumpa pon lagi laki dia. Sekali nak kawen bulan 3, terpaksa diorang tangguh majlis sebab sama tarikh gi Perth. hahahah. Travel punya pasal. Sekarang da ada anak dah aimi.. isk. Tak tengok lagi anak dia. Aimi kawin pon aku tak gi sebab cuti takde baru lepas balik Perth kan.




Hmmm okay lah. I think thats all the conclusions for this year. Nothing much. Doakan aku dimurahkan rezeki untuk tahun 2018 untuk aku beli rumah. Insyallah. Kawin tuuu...susah aku nak cakap. hahaha. Tapi aku tak rasa aku akan kawen next year, maybe 2019 kot. Apa-apa pon doakanlah.. Ok peeps! Happy new year!Allah bless.


No comments: