Thursday, October 24, 2013

ITS LONDON....!

Sooo... they go to LONDON huh...?

Well... I think the whole USIM members know already that three students from Faculty of Science and Technology went to London..or more specifically British Innovation Show or BIS...and they are my classmates too...!!haha..hanya mampu tumpang nama...yeah BIOTEH GO...BIOTECH...!!
PROUD....!
siapa sangka produk yang lahir dari sebuah LAB Food Process di tingkat 1 FST sekarang dah ke London...nobody knows the future...tu nama nya rezeki..dah tertulis diorang akan sampai London... and me...??? INSYAALLAH ader...tapi belom masa nya lagi..HAHA :D (nampak kejelesan di situuu..)
You know something..? the reason why everybody...err...NO..I mean the reason why me feel a little bit jealous is because...well hellooooo...its LONDON.!!! if they went to vietnam or china,, I guess I'll be alright..

from left: syafiq, fawaz, wafi
my beloved lecturerss...! prof chek zaini and prof dr. alina
sangat jeles okeee.. =_=
Oh...forgot something....product yang diorang bawak ke sana ialah Bambusia Powder..bahasa kampung nya tepung rebung buluh...and daripada tepung tu boleh hasilkan mcm2 product, examples pasta, cakes and many more lah...! the original product was Bambusia pasta....so for this BIS...they modified sikit laaa...anyway..GOOD LUCK KORANG...!! sonot2 kat London tu jgn lupa kitorang kat sini... USIM is proud of you...- :)
Insyaallah...

K, thanx for reading...BYE..!

credit: photos from fawaz mohd

Tuesday, October 22, 2013

coret coret

Semester 7…

“Bila dah makin dekat detik-detik akhir kat USIM nie…setiap saat tu rasa mcm berharga sangat…. :( ”
-Maryam, 2013-

Aku pon tak sangka ayat tangkap leleh macam ni boley keluar dari mulut sahabat aku yg memang terkenal dalam course kitorang ni sbg seorang yang gila-gila….kalo gila-gila biasa takpe..ni gila-gila tahap kritikal..HAHA. So I guess everyone now starts to feel the upcoming moment…moment when we wont see each other again like this..like now…ARGHH ..seriously its sad just by imagining it…!!!!! Macam ni la agak nye yang senior kitorang rasa duluuu…

ANYWAY…that’s for introduction… and actually sem ni aku rasa MALASSS sgt nak update blog...bukan malas…takder mood…tak tahu la kenapa...even my diary...dah lama tak tulis diary...the last time I wrote was in July...almost 3 months up to now...phewh...memang banyak peristiwa yang jadi dalam 3 bulan tuu... biasanya sebelum ni dlm seminggu memang aku akan tulis diary at least 2 kali...bercerita itu and ini...just untuk jadi kenang-kenangan pada masa depan....heeeeee....tapi semenjak dua menjak ni, masalah aku...xder mood so xder la cerita tahun 4 untuk di baca nanti....sayang pulak ase tak tulis.. :)

And everyone now sibukk sangat dgn thesis masing2..aku je aser yang tak buat apa-apa...buat jugak oke..tapi progress aku slow sangat aku rasa..tak macam orang lain...mengeluh pun tak guna nabilaaa....bikin susah hati jer..tu yang aku malas nak pikir sangat ni..last2 mood aku jugakkk yang rosakk...

OK...so I guess I stop here..banyak sgt nak cerita..tapi takpe la..aku simpan dulu...next entry time da rajin..mood da datang..baru la best sikit menaip....hahaha


bye..!