Friday, July 19, 2013

good bye year 3..welcome back ramadhan..!

Assalamualaikum....

Ok, so it has been three weeks since the final examination ended...phew...at last, the worst part gone. Exam kali ni rasa lain macam sikit. Tak tahu kenapa..maybe lepas keluar result tahu la kenapa sebab nyer.HAHA. Berakhirnya exam kali ni maka berakhir la zaman tahun 3 sbg student food biotech..chewah..! ada lagi setahun and after that....it will the hardest part though. But  never mind, we'll think bout that later...what matter is, enjoy the moment first...

Anyway, I have thousands and even millions words to say about what did I just do after the examination.. *even if you're not interested..kah kah kah..* J

On the first week of holiday I enjoyed myself at Ulu Bendul with my beloved biotech gang...And I really cant forget the moment when I jump into the water like boys  always did...unfortunately I dont know how to flip..its hard to make a flip when you have this body of mine you know..err...HAHAHA..anyway, we had good times taking pictures together..owh I just love this kind of activities with friends,,tambah2 lagi lepas exam..! memang syok abis arr kan....

Actually now I'm busy working on my thesis preparation yang prepare la sangat tu kannzz...urgh, sebut je thesis rasa mcm nak lari balik rumah jer terus.,,Sometimes its just hard for me to adapt with something new..so I guess I should just proceed and redha je dgn apa yang terjadi...pergh, ni ayat pasrah paling tak tahan..takder laa...just saying...penat oh masuk lab hari-hari...

with my thesis mate..shima..
sometimes I just feel like I made a big mistakes...I mean a BIG one...seriyes tak tipuu..if and only if I can tell more here...I'm sure that my close friends know what I am talking about here..*sigh*..sometimes I just wonder why bad things always happened to good people...hee..

And today is friday....WORKING HOUR...! yeah..just so you know that I'm working at Tesco...actually saya keje kat kiosk kecik2 tuu..kiosk minyak wangii...yeay..pegi keje busuk2,,balik jadi wangi sangat..dapat perfume free, bos bagi....pekerja kesayangan kanz

anyway..LOTS OF NEW EXPERIENCE YOU GOT WHEN YOU WORK...! I should'd done this before if I knew working could be so interesting...interesting sebab duit...heh..takder la..cuma rasa best kerja sebab maybe first time kot, and lagi dapat jumpa ramai orang, dapat kawan baru, belajar benda2 baru yang takder kat universiti, dapat develop ler interpersonal skill sikit2, belajar how to involve in business from my boss, eh mcm2 la...kira takder la dapat duit semata,,tapi something else which is more valuable...chehhh... :)

erm..apa lagi eh nak membebel kat sini.. 
balik kampung 31 julai nanti..insyaallah...pastu jgn harap la nak datang balik lepas raya...apa nak jadi pun jadi lah.....!muktamad...! I hope someone understands that I need life too...and not 24/7 studying...

hurm...OH??!RAMADHAN...almost forgot....yeah! last time I celebrated Ramadhan in Nilai was during first year...after that the semester holiday schedule was changed and now, I had it once again..of course I want to be with my family but why not sometimes celebrate it with friends...THIS IS THE LAST WHAT....? lepas ni da grad, takder dah nak sahur sama2, buka sama2 ngan kawan-kawan lagi..sob3...so bila pikir tu takder la terkilan sangat tak dapat balik sebab thesis..heee  ;)


ni lah menu sahur kami budak asrama hari-hari...dah la asrama..menumpang pulak tuh..memang xder la dapur2 nak masak nie..wuuwuu..* konon sadis giler ar..*...tapi alhamdulillah..walaupun cuma 2-3 keping biskut kering dengan milo panas....boleh je tahan sampai magrib...dan memandangkang menu sahur kitorang sangat "bajet", maka untuk berbuka...MUAHAHAHAHAHA...

gambar hiasan okeh....hahaha
I think I should stop now...getting more and more ridiculous..heheh..last sekali, pesanan penaja untuk korang.....Selamat berpuasa semua...jadikan bulan ni sebagai titik permulaan untuk kita berubah ke arah yang lebih baik dan di redhai Nya..insyaallah...banyakkan doa, tambahkan amalan sunat, sikit2 pon takper untuk jadi topup mana-mana yang kita terkurang selama ini..Semoga kita semua mendapat rahmat, keampunan dan keselamatan dari api neraka berkat dari usaha kita.AMIN....

nite...assalamualaikum....
 :O *yawn...*should sleep, k bye..thanx for reading...*


Thursday, July 18, 2013

smile...!

hi peeps...

dont forget to smile....you'll look great..!


found this pic on Tumblr...oh I like Tumblring more than blogging these days...heh..

ok, bye..!