Sunday, April 28, 2013

EAT MORE, GROW FASTER....!



Assalamualaikum...!

Memang tajuk takder kena mengena ngan apa yang aku nak tulis nie...
tu sebenarnye tajuk lukisan kat Galeri Petronas KLCC, yang aku pergi tengok dulu..
gambar tu comel gilerr...budak tembam tgh makan mihun...HAHA.. :)

okey, actually I've been busy finishing my thesis proposal...tak siap-siap...
like hell la...dari dulu lagi bergelumang dengan makhluk thesis ini...
memang dulu aku ada post entry yang aku da siap proposal nie,,YES I DID...!
tapi,,mak ai...nak betol kan pulak...sini kena touch up, sana kena make up...


I want to thank my SV actually...maybe dia da serabut 
kot ngan aku punyer proposal,,or da boring tengok muka sememeh aku tiap2 minggu..
last2 dia yang siapkan sumer untuk aku...!keh3...touch up, edit, subtopic baru pun dia 
yang taipkan..siap ngan reference lagi..pastu dia print suh aku baca..
then betol kan mana yang patot...erm..terharu pun ada...THANKS DR..!
esok da antar...phewhhh... 

next, talking about FOOD PRODUCT DEVELOPMENT..
terumbang-ambing betol la...padahal ader 2 minggu jek lagik..
siyess aku NEVES tahap dewa bila pikir pasal FPD nie....tak lena tido...haha
tu belom masuk pasal entrepreneurship lagi...GULP...
agaknyer ni la yang akak senior aku cakap kat aku dulu...sem 6 ni dugaan...
oh ALLAH....make it easier for all of us..AMIN... :)

 OH..OH...almost forgot...!!!!! I want to congrats my dear friends for their
AWESOME achievement in I-ENVEX in UNIMAP, Perlis...1 GOLD and 3 SILVERS...
alhamdulillah...
wajah-wajah championss....*foto di curi secara meluas dari fesbuk aini..haha*
athirah, aini, and adawiyah....gold gitew....
tahniah korang....bangga arr...*jeles pun ader..nak gi jugak sena nyer...* 
actually diorang sumer bawak produk senior kitorang yang FPD 2012 dulu..
gold for CUCURBITA noodle..mee dari buah labu..
and the rest, tepung nangka, coklat tempeh and kerabu snek...WELL DONE... :)
aku respek giler batch senior aku...siyess...diorang memang legend arrr...
but i hope we can make a better product for this coming FPD...hee...insyaallah...

k bye..! thank for reading yaww...!


No comments: