Saturday, March 30, 2013

oh dear...


Dear Pillow, sorry for all the tears...
Dear Tummy, sorry for all the butterflies...
Dear Brain, sorry for overloading you with so many thoughts...
Dear Heart, sorry for all the damage...



-hati,,mohon rasa itu jangan merebak, mohon..-

Monday, March 25, 2013

oh my thesis...! #3



Asyik tulis pasal thesis jer dua tiga menjak neh..hua3...
mane tak nyer...sejak aku start sem 6 nie...I mean from the first week..
hari-hari aku ngadap makhluk bernama thesis proposal nie....SIYEZZZZ....! tak tipuuu..
dari minggu first, balik jer dari Sri Lanka tu...terus mula buat...
bukan sebab kerelaan sendiri...owh...aku bukan serajin ituu..NO NO... HAHA J


itu semua adalah di sebabkan  my beloved supervisor 
wanted our "introduction" part must be done on the second week..!
next,,, moved on to Literature Review....so, me and my thesis mates semuaa 
bertungkus lumus menyiapkan segala-gala nya....every week must have progress...
and we're almost DIE..! *ok itu tipu..*


tapi akhirnya...hari nie..tanggal 25 MAC 2013...muahahahaha..
*gaya cam over gilerr kan..*
hari ni lenyap la segala penderitaan aku mengadap thesis proposal nie..
at least for tonight...after all of these weeks.....!!
hari ni dah hantar full proposal...phewwhh..lega.. ALHAMDULILLAH..

Yeah, of course banyak lagi kena baiki...cuma lepas ni, betol kan mana yang
Dr. tak puas hati jer lar...Aku sebenarnya berterima kasih jugak kat dia..
at least rajin la jugak aku mengadap buat proposal ni walaupun terpaksa..hahahaha
kalau ikot kan aku,,, memang kaki tangguh...tp sekarang bila da siap,
terasa betapa nikmatnyer menyelesaikan satu kewajipan sedangkan
kawan-kawan lain baru nak bermula....
Besides, I have more things to do after this...enterpreneur, FPD...lab report...
mid-term test$$$$$$....erk..tak masok lagi thesis yang REAL punyer...

BUT... never mind larh...tonight is my night....
feel so heaven dont have to type2,,read2 journal....keh3
i just want to enjoy myself a bit....!


k bye..!thanx for reading... :)

Friday, March 15, 2013

oh my thesis...! #2



one of the best lecturer I ever had
What you need for your thesis are:

"hardworking, creativity, persistent, determination, passion,
courage, team work. patient, confidence, curiosity and reading...!"

~Prof  Dr. Zaiton Hassan~



Wednesday, March 13, 2013

love story #2




A good guy gets a wrong girl
and a good girl gets a wrong guy
They fall in love to each other
In the end, the good ones get cheated

Now, the good guy thinks all girls are liars
and the good girl thinks all guys are players

When the good guy meets the the good girl
They avoid falling in love and become
Just Friends.....

Saturday, March 9, 2013

oh my thesis..! #1


I shouldn't put this in my blog...
but my ** really makes my feel 

DOWN...
DOWN...
DOWN...
DOWN...
DOWN...

and I should find all the journals,,,reseach paper and bla..bla..bla..
but I'M REALLY REALLY REALLY not into it...!
mcm tak nak siap kan proposal tu pon ader...

"ape nak jadi, jadi lah...!"

tapi jauhhh dalam sudut hati,,bukan begituuu sebenarnya.... :)
cuma takder mood bila mengenangkan .....................
I shouldn't mention anything about it...!
pray everything is okay... 

k bai...!

Tuesday, March 5, 2013

semester break - sabah - sri lanka - semester 6..!

assalamualaikum....!

erm...just want to share about my semester break...
this semester break, I mean the one that has ended two weeks ago was quite different
from the previous ones...I never had a chance to stay at home...!!!!
oke, ader la jugak stay kat umah, seminggu jep...then the rest....urm..

the first week of semester break, I just relaxing my body, mind and soul...chehhh...haha
ye la...final exam tu,,,cam...penat gilerr...patu gi broga lak..balik sakit2 badan...*alasan*

and then on the second week...
i had a really nice and enjoy-full trip in SABAH....OO EM GEEE...!
at last,,my dream came true...sebenarnye kan...dari kecikkk lagi nak gi sabah...wahaha
tapi sebab masalah2 tertentu, gi sarawak dulu hari tuu...
pastu tak sangka la ader rezki untuk gi sabah plak kali nieee....alhamdulillah..
sabah is a NIZE PLAZE...! I wish I brought more money to spend...hahak...



At SMKA Kota Kinabalu

KAWANG-KAWANG....muehehe
i loveee blue sea...!
masjid bandaraya...
muzium marin UMS
ok,,kalo nak citer detail psl sabah ni memang la panjang berjela-jela...
senang citer,,sabah BEST..!eyy,,gi jenjalan memang la best...hahahha

then balik dari sabah,,,I have to find sponsorship for Sri Lanka trip,,,and suddenly
something important popped up and I have to do something about it...
necessary for my future meh...
so mmg tak lekat kat rumah sgt lar..and when I said to my mom I have to go back early
for Sri Lanka meeting,, she started nagging...heh..I just got back from Sabah
at that time...no wonder la....
mau tak mau,,mmg skip arr meeting tu kan....kebetulan plak tiket bus abis pada
tarikh berkenaan....YOU WIN MOM.... :)

last semester break was the shortest break ever...biasanyer sempat jgk
rasa boring kat rumah...tapi ni...owh I MISS HOME even though I was at HOME..!

I love to travel and jenjalan, stuff like that..but I think Sri Lanka is the last one..
heheh..ye ke..?
Semester 6 has begun and I have a LOT of things to be done...! trust me....


ok, thanks for reading..! daaa....


Friday, March 1, 2013

mencari duit bukan senang

Assalamualaikum...!

Hi readers....

Well, back from Sabah, I have a few things to do...antaranya mencari sponsor utk
Sri Lanka...When you have to find money on your own, then you know how hard it is
for our parents to earn money to raise us, to buy us food, nice clothes and to give us good educations...right..?!!


Nak menangis aku cari duit hari tu....tapi...kalo dengar citer kawan aku si A lagi sadis...
dia pergi sebuah kedai emas nie...*nama dan tempat di rahsiakan..hehe*
so, this friend of mine was quite scared...tapi dia tabah kan hati jugak masuk kedai tu..
mula-mula masuk tu tokeh dia da tunjuk muka dah....cam tak nak layan arr..
dia dah tahu budak.......kompem la tak nak beli emas dia.....takder duit kan...

ni la tokeh kedai emas tuh..hahaha..*gambar hiasan*
and then bila je A keluarkan paperwork,dan segala dokumen utk bagi kat dia, 
dia cakap "nak mintak derma la tuh...!"  belom cakap pape lagi tau..
then,  kawan aku yang tabah gilaa ni kuat kan jugak semangat bagitahu
pasal program antarabangsa tuu...eii,,aku boleh bayangkan perasaan dia macamana
time tuhhhh....!!!she said, "air mata ni tunggu nak jatoh je bie..."
ye la...org tgh explain, tokeh tu buat acuh tak acuh, dgn muka menyampah giler kan...
sape tak sedih..cuak....
haaaa..pastu kan...pastu kan....abis jer si A ni explain..dia dgn sombong nyer
"ha takder..takder....pegi..pegi..haish.."

sampai halau2 tahu.....hina sangat la kiter ni mintak derma...
kalau tak nak bagi dakper..tapi jgn hina2 org...rezki Allah bagi, bukan ke utk di kongsi..?
bukan ngan manusia jer..hatta ngan haiwan sekali pun...biar laa dia...
dunia ni macam2 orang kiter akan jumpa betol tak,,,??

harta di dunia ni utk sementara sahaje..jgn kedekut bagi derma...tau..?
*menunggu giliran membayar yuran..hahaha*

tapi kan..! ader jugak kawan aku yang dpt sampai RM500 kat sebuah kedai tuh...
kedai emas jugak....!!see....peniaga mcm ni la yg kita nak...
menyumbang jugak utk umat Islam....eheh...
ai..rezki..rezki....org lain berbuih ketiak nak cari RM500 tuh...hahaha..

tapi,,masa cari duit hari tu....baru paham perasaan org mintak derma tu macamana...
wuuuwuuu..sedih.... :(


ok thanx for reading..bye..!!!