Monday, December 31, 2012

Conclusion 2012

Assalamualaikum..

Ehem… kalo dulu saya post conclusion 2011, ni conclusion 2012 plak. 
Well, entry ni agak mengarut sikit sebab yang tulis ni pun tukang karut..
kalo dah nama nyer tukang karut, maka mengarut lah keje nyer..hahahah

*cough* *cough* ehem...batuk pulak..
maka setelah saya meneliti dan menganalisis diary saya utk 2012 nie,
dapat la saya simpulkan yang tahun 2012 ni tahun yang agak tragik...
saya rasa saya lebih suka tahun 2011....err....kot.....heheeee
sebab cam banyak sgt benda2 sedih jadi sepanjang 2012 nie... L

first sekali, saya kehilangan someone yang saaaaangatt saya sayang.!atok saya..
maybe sbb kitorang rapat, kehilangan dia tu memang terasa giler arh...
lagi-lagi saya tak sempat nak tatap jenazah untuk kali terakhir...*air mata bergenang*
last skali jumpa dia 2 bulan sebelum dia meninggal...saya syg sgt kat dia..
ingat lagi masa kecik2,,dia selamatkan saya drp kena kejar dek lembu giler kat
kampung tuh..haha...pastu pernah skali saya lemas dlm tali air sebab nak sgt
 mandi...dia yg selamatkan..kesian dia...dah tua tp terpaksa berenang selamatkan
anak gajah nie...ermm. *jgn nak gelak sgt laa ok..* oh rinduu dia..


next...saya juga dah lukakan hati orang yang paaalingg saya sayang...
seriously, that was the biggest regret for me not only for this year,but also for 
my entire life..!saya harap saya takkan luka kan hati dia lagi....

then...kawan-kawan saya sekarang makin lama makin berubah..diorang dah tak 
mcm dulu lagi...diorang bukan mcm yang saya kenal masa first2 dulu..
erm..maybe diorang sedang melalui satu proses kematangan diri...err...kot laa... 
tapi saya suka diorang yang dulu lagi sebenarnyer..tapi..sy tetap sayang dorang..


tahun 2012 ni jgk,, saya banyak buat benda-benda yang tak sepatutnya saya buat..
emm..ader lah..!mane bley cakap...haha. dan semuaaaa benda tu, 
buat saya menyesal sgt..
"kenapa la aku buat tu..?kenapa la aku buat ni..?"
rasa cam banyak jer dosa.... ;(


walaupun bnyak jugak benda2 sedih yang jadik..tapi ada jugak benda yang boleh
buat saya tersenyum bila ingat balik..contohnyer trip ke SARAWAK...hehee..
happy sgt pergi sana..rase cam dah lama padahal baru bulan dua tahun nie....


tahun ni jugak kitorang ada dua kali family day food biotech..haha...
satu masa sem 4, satu lagi masa sem 5...



hari raya FST '12'..

 konvoi putrajaya....


next...melaka....

eh..eh..banyak pulak kenangan manis 2012 neh...
asal aku rase cam banyak sedih jer..hahaha..maybe sebab benda2 yang
menyedihkan tu...melibatkan benda-benda yang besar dan penting dlm idop..
walaupon dia tak banyak tp kesan dia tu besarr,, TAHU..? tahu tak pe...


dan tahun ni jugak..saya dah terjatoh chenta dgn someone..WHOAAAA.....!!! 
PBM : pengakuan berani mati
*MALUU....guling-guling atas katil...hahahah..blushim..blushim....*  

tapi perasaan tu sekejap je...biase arh...player...kih3..ntah camane bley tersuka....
perasaan tu terpaksa saya buangg jauh-jauh sebab saya sedar saya ada 
tanggungjawab yang lebih besar..iaitu BELAJAR...ehem...saya ni bukan mcm org lain...
blajar skali terus masuk kepala...jadi saya kena kosongkan kepala saya dari
benda yang remeh temeh mcm ni....terpaksa la haa..


dah la...penat la mengarut....saya tak tahu apa azam untuk 2013 ni....
sekarang ni tgh study week sebenarnya....
so fokus skang ni bukan pada azam dah...pada exam okeyh...

by the way, selamat tahun baru la sumer...
moga jadi insan yang lebih baik pada tahun 2013 ni..amin...insyaaallah..
sama-sama baiki diri...

GOOD LUCK FB GEN 7 FOR THE FINAL EXAM SEM 5....!

love you.... ~~~~~ ♥ ♥ ♥ 





5 comments:

Ain Fatihah said...

eheeem fall in love dgn sape tu?cite sket biee! hihi

Farahin Ahmad said...

Fall in love tu..senyap2 je eaa.hahaha

yamyam ori said...

mohon buat entri khas tuk kes jatuh chenta tu <3<3<3 :-@

2012 adalah prosess kematangan.tu bnyk ujian

nabila amran said...

dalam banyak2 benda dlm entry ni..tang jatoh chenta tuu jgk laaa yang nampaknyer....hahahaha

ain: ngan budak kimia arr..kakh3..tipu jer..

ferra: shh...xleh kecoh2..ngee

kak yam: tgk arr nanti caner... haha...memang banyak sgt ujian 2012 ni kak yam..hurm.. *sebak secara tiba2*

takumi said...

"before i met you, i never knew what it was like to be able to look at someone and smile for no reason"-pnh la rase kejap..eheh..