Wednesday, June 27, 2012

sutera indah > best..!

tarik nafas panjang-panjang....
hembusss....tarik lagiiii...hembusss...okeh aku dah ready..!!

assalamualaikum..!

sebenarnya agak lama aku duduk mengadap laptop aku semata-mata nak 
tulis entry neh..chehhh..konon2 mencari inspirasi la tuh..puh-leeeezz.

malam ni malam terakhir aku kat S.I ataupun nama penuh beliau 
Sutera Indah.
kolej kediaman aku untuk tahun dua..terbaik arh..
aku rase sepanjang tiga tahun aku kat USIM ni (termasuk tamhidi)
ni la kolej yg paling best...yg paling suck..opkos arr KK1..boooo
hahahahaha * astagfirullah..*


bukan ape..kat sini semua best2....
even satu rumah 8 orang tapi selesa....bagi aku laa...
suasana dia pun xder la buruk cam kolej kediaman ehem2 kan..
nama nyer pun sutera indah...

lokasi dia tu aku memang tiada kompromi arr.. dekat ngan giant,tesco,bank,
mcD, KFC..Big Apple..arrrhh..sebut aja..semua ada...kah3..
senang ar nak kuar bagi student yg xder kenderaan mcm aku ni..

yang paling aku suka arr..pengurusan kat sini sgt oke..
kalo rosak pape,, report jer kat pejabat..then tak lama..
ader arr kontraktor datang baiki paip ker...lampu ker...kipas yg rosak tuh..
staff kat sini semuaaa mesra alam..
takder nyer kedekut senyum mcm staff usim lain..
especeli Encik Ipin tuu..manis jer aku tgk muka beliau..tak pernah tak senyum
kat student...sampai rummet aku pipah tu cair ngan dia..hahaha
Encik Zul tu pon oke gak ngan student..
pendek kata mmg best la duk sini....

kalo masalah sikit2 tu biase arr kan..
biase nya masalah bus..selalu takder...kalo ader pon bukan ikut jadual sgt..
lagi kat sini xdeer kafe..student kena carik makan kt luar..
tak kesah sgt...sebab bnyak je kedai kat luor tuh..

next semester..dapat kolej kediaman JATI..speechless..
seriously time aku gi hantar barang2 kat stor dia tadi aku cam...
terkedu tgk suasana kat situ...bukan demand tapi..err...tapi...
ye lah..ye lah..bersyukur....as long as not Kolej Kediaman 1.
suck..yuck...!shame on you.......

mesti korang perasan yang aku annoying giler ngan KK1 tuh..ye arr
ingat best la kan....kolej baru...sekali...teruk giler oh...
berapa kali xder elektrik..fius rosak..xleh nak iron baju...ceh..
dengan tandas nyer x cukup..bilik sempit giler...crowded tahap dewa..
brapa kali aku gi kelas x mandi gara2 takder air..?!!
ooppss..kan dah terkeluar citer lame...eheheh.

merapuu je entry neh..
aku ingat nak citer laen tadi..skali dah start tulis kuar lain plak..
takpe la..sambung len kali..

oke..bai..!!

Thursday, June 14, 2012

semester 4...semester paling...


Maryam : Aku rase aku teruk giler dowh sem nie… sem ni la yg paling
               teruk..siyes…
Bie         : Tu ar… Sem ni paling teruk…kenapa la malas sgt neh....
Dayah    : Haish....tak taw la nak cakap ape...
Aimi       : Tiap2 sem mesti akan cakap sem tu paling teruk..naik sem 
               depan..sem tu plak yg teruk..

Semua diam…semua pandang aimi…pastu BUWAHAHAHAHAHAHA…
*
*
*
*
Hahahaha..tu arr..ade betol nyer cakap si aimi tu..tiap2 sem
 especially masa final exam dtg menjelma ,, ni la ayat yg selalu keluar…
agak2 bila la kitorang bleh cakap
"aku rase sem ni awesome giler weh..!"

dah memang betol pon...perangai terok giler sem nie...
kalo xder test or quiz,jgn harap ar nak study..nabila..nabila..

dah abis 3 paper...seriously aku tak tahu la nak cakap ape..
paper biochem aku tuu haa, dah 'selamat' dah aku rase...haha
doa je la dapat yg terbaik...
ader 3 paper lagi...tak sabar plak nak abiskan..hee
microbe,analytical chem ngan genetic..
aku janji ngan diri sendiri, aku akan gunakan gap selama 5 hari
neh sebaik-baik nyer utk study...
tak mau main2 dah..heee...promise..!


wish me luck..!
okebai..