Saturday, April 7, 2012

global march to jurusalem

assalamualaikum...

ehem..hari jumaat 30 mac ari tuu,
aku ader pergi stadium malawati kat shah alam sempena GMJ ni laa..
nak pergi tu pun..dugaan betol..!
macam2 la haaa...dgn bus x cukup, nama aku tak tersenarai *konon nye la*
pergi ngan tawakal jer..tapi ader rezeki jgk..tgk2, ader pulak
nama ku yang cantik itu dlm senarai peserta..haha
actually aku nak citer panjang pasal GMJ malam tu pun
aku bukan reti sangat..x tahu nak citer camane..

if you guys wanna know, just click the link below..



memang best la pergi malam tu..
aku terharu dengar ucapan dari Ismail Haniyeh *jgn ckp korang x kenal*
tersentuh jgk dgr ucapan beliau..even video je..tp ucapan tu mmg di rakam 
khas utk rakyat malaysia..
then there was chinese student from taylor's university
ucapan dia mmg kaw2 la best..!semangat pulak yg mendengar nie..haha
even he is non-muslim, but the way he concerned about 
palestine issue was really tacink i would say...

the end of event, semua orang kat situ terharu bila salah seorang
pemuda palestine kata :

 “Kami datang ke sini, kami diberikan rumah dan layanan yang baik oleh anda. InsyaAllah, kami berjanji untuk memberikan rumah iaitu Masjidil Aqsa kepada anda apabila anda datang ke sana (Baitul Maqdis) nanti


tp aku balik awal..aku x dgr pun dia cakap mcm tu..*ceh bie..memandai je*
sbb tu orang suruh tekan link kat atas tu.. detailed sikit..haiyaa..hahaha

tp balik awal pun bukan awal sgt..dlm kol 11.30 jugak..
sampai tu kol 1:30 pagi kat asrama..huhu
terpinga-pinga pak gad menyambut kepulangan kami..hua3.. 
k lah..thank for reading..bye..! but before that, please say this first..!

FROM THE RIVERS TO THE SEA, 

PALESTINE WILL BE FREE...!


wassalam...

No comments: