Monday, December 31, 2012

Conclusion 2012

Assalamualaikum..

Ehem… kalo dulu saya post conclusion 2011, ni conclusion 2012 plak. 
Well, entry ni agak mengarut sikit sebab yang tulis ni pun tukang karut..
kalo dah nama nyer tukang karut, maka mengarut lah keje nyer..hahahah

*cough* *cough* ehem...batuk pulak..
maka setelah saya meneliti dan menganalisis diary saya utk 2012 nie,
dapat la saya simpulkan yang tahun 2012 ni tahun yang agak tragik...
saya rasa saya lebih suka tahun 2011....err....kot.....heheeee
sebab cam banyak sgt benda2 sedih jadi sepanjang 2012 nie... L

first sekali, saya kehilangan someone yang saaaaangatt saya sayang.!atok saya..
maybe sbb kitorang rapat, kehilangan dia tu memang terasa giler arh...
lagi-lagi saya tak sempat nak tatap jenazah untuk kali terakhir...*air mata bergenang*
last skali jumpa dia 2 bulan sebelum dia meninggal...saya syg sgt kat dia..
ingat lagi masa kecik2,,dia selamatkan saya drp kena kejar dek lembu giler kat
kampung tuh..haha...pastu pernah skali saya lemas dlm tali air sebab nak sgt
 mandi...dia yg selamatkan..kesian dia...dah tua tp terpaksa berenang selamatkan
anak gajah nie...ermm. *jgn nak gelak sgt laa ok..* oh rinduu dia..


next...saya juga dah lukakan hati orang yang paaalingg saya sayang...
seriously, that was the biggest regret for me not only for this year,but also for 
my entire life..!saya harap saya takkan luka kan hati dia lagi....

then...kawan-kawan saya sekarang makin lama makin berubah..diorang dah tak 
mcm dulu lagi...diorang bukan mcm yang saya kenal masa first2 dulu..
erm..maybe diorang sedang melalui satu proses kematangan diri...err...kot laa... 
tapi saya suka diorang yang dulu lagi sebenarnyer..tapi..sy tetap sayang dorang..


tahun 2012 ni jgk,, saya banyak buat benda-benda yang tak sepatutnya saya buat..
emm..ader lah..!mane bley cakap...haha. dan semuaaaa benda tu, 
buat saya menyesal sgt..
"kenapa la aku buat tu..?kenapa la aku buat ni..?"
rasa cam banyak jer dosa.... ;(


walaupun bnyak jugak benda2 sedih yang jadik..tapi ada jugak benda yang boleh
buat saya tersenyum bila ingat balik..contohnyer trip ke SARAWAK...hehee..
happy sgt pergi sana..rase cam dah lama padahal baru bulan dua tahun nie....


tahun ni jugak kitorang ada dua kali family day food biotech..haha...
satu masa sem 4, satu lagi masa sem 5...



hari raya FST '12'..

 konvoi putrajaya....


next...melaka....

eh..eh..banyak pulak kenangan manis 2012 neh...
asal aku rase cam banyak sedih jer..hahaha..maybe sebab benda2 yang
menyedihkan tu...melibatkan benda-benda yang besar dan penting dlm idop..
walaupon dia tak banyak tp kesan dia tu besarr,, TAHU..? tahu tak pe...


dan tahun ni jugak..saya dah terjatoh chenta dgn someone..WHOAAAA.....!!! 
PBM : pengakuan berani mati
*MALUU....guling-guling atas katil...hahahah..blushim..blushim....*  

tapi perasaan tu sekejap je...biase arh...player...kih3..ntah camane bley tersuka....
perasaan tu terpaksa saya buangg jauh-jauh sebab saya sedar saya ada 
tanggungjawab yang lebih besar..iaitu BELAJAR...ehem...saya ni bukan mcm org lain...
blajar skali terus masuk kepala...jadi saya kena kosongkan kepala saya dari
benda yang remeh temeh mcm ni....terpaksa la haa..


dah la...penat la mengarut....saya tak tahu apa azam untuk 2013 ni....
sekarang ni tgh study week sebenarnya....
so fokus skang ni bukan pada azam dah...pada exam okeyh...

by the way, selamat tahun baru la sumer...
moga jadi insan yang lebih baik pada tahun 2013 ni..amin...insyaaallah..
sama-sama baiki diri...

GOOD LUCK FB GEN 7 FOR THE FINAL EXAM SEM 5....!

love you.... ~~~~~ ♥ ♥ ♥ 





Sunday, December 30, 2012

Thursday, December 13, 2012

ulat-ulat bulu



Just another story from Angel Pakai Gucci: hehe...i love reading his stories.. ;)



Ada dua ekor ulat bulu berkawan baik. Mereka telah bersahabat sejak kecil sehinggalah sekarang sudah matang, besar, pejal dan err, penuh bulu. Ulat bululah katakan. Seekor bernama Kasim dan seekor lagi bernama Suhaimi.

Suatu hari mereka telah berborak bantal di atas sehelai daun kering, di tepi tebing sebuah sungai.

"Eh Mi,aku sedihlah tengok nasib kita ni..," ujar Kasim.

"Aik kenapa pulak? Aku tengok kita bahagia je selama ni..? Makan cukup, pakaian pon cukup. Burung tak kacau. Apa masalahnya?" Suhaimi membetulkan posisinya kaki-kakinya yang beratus pasang itu, agar dia dapat fokus kepada Kasim. Muayasyah la katakan.

"Entahlah. Kau tengoklah kita ni. Hodoh. Banyak bulu. Kau tengok binatang-binatang lain. Chanteque chanteque je semua. Jeles tahu?!"

"Err.. Kau ni ok tak Sim..? Pehal tetiba emo semacam je ni..?"

"Ye la.. Aku rasa.. Tuhan tak adillah Mi. Ish aku pon tak faham kenapa Dia ciptakan makhluk sehodoh kita ni."

Suhaimi terdiam. Dia hanya mampu tersenyum. Kemudian dia bersuara,

"Sim, kau kenal kan Bedah si rama-rama Helikonius tu..?"

"Uish sapa yang tak kenal..?? Bedah si rama-rama lawa tu. Memang panaaasss! Awat?"

"Kau tahu tak, sebelum dia jadi rama-rama secanteque itu, dia tu apa dan siapa..?"

"Hah..? Bedah tu dulu benda lain ke..? Krisis identiti ni!" 

Suhaimi tersenyum lagi.

"Dia dulu pon ulat bulu macam kita jugak Sim. Malah lagi hodoh lagi. Tu yang dia dah delete semua gambar-gambar lama dia kat akaun MukaBulu dia tu! Pontianak tengok pon takut!"

Kasim terlopong tidak percaya.

"Kita pon macam tu jugak Sim, suatu hari nanti, in shaa Allah. Esok lusa, kita akan melalui suatu proses yang manusia panggil sebagai metamorfosis. Kita akan duduk dalam kepompong dan sepanjang tempoh tu, sedikit demi sedikit, kita akan bertukar menjadi rama-rama. Seperti Bedah, kita juga akan menjadi rama-rama yang kachak lagi bergaya. Kau akan jadi Siproeta epaphus dan aku pula Cethosia cyane. Biidznillah.

Kata kuncinya..? Sabar. Bukan kebetulan Allah jadikan kita macam ni Sim. Banyak hikmahnya. Dia nak tengok kita boleh bersabar atau tidak. Dia mahu lihat kita boleh redha dengan siapa diri kita atau tidak. Dan dia mahu uji, sama ada mujahadah kita cukup kuat atau tidak.

Biarlah kita hodoh dan jelik sekarang ni, dikeji dan dihina oleh makhluk-makhluk lain. Tapi suatu hari nanti, kita akan bertukar menjadi makhluk yang dicemburui dan mempesonakan sesiapa sahaja yang melihatnya. Tapi kena banyak-banyakkan bersabar ah."  

Kali ini Kasim tersenyum. Matanya berkaca-kaca.

"Ok Sim..?"

"Ok!"

Mereka lantas berhigh-five dengan kesemua pasang tangan yang mereka ada.

Ok habis cerita. Amacam? Ceria kan..? Eheh.

"Wahai anak cucu Adam! Sesungguhnya Kami telah menyediakan pakaian untuk menutupi auratmu dan untuk perhiasan bagimu. Tetapi pakaianTAQWA, itulah yang lebih baik..."
[al-A'raf, 7:26]

Monday, November 26, 2012

Wednesday, November 21, 2012

mess up


You mess with me one time,
Its oke..I still can handle it...
But if  you keep messing up with me over and over again...
I'll mess with you TEN times...
Fair enough...

psycho....heheh

Monday, November 19, 2012

trust


When I tell you something that I don't tell to anyone else,
You know it is something big....
And when I tell you something big,
That's mean I trust you....
Because it is not easy for me to share something that I keep
in the bottom of my heart with just anyone....


kecewa bila kepercayaan tu di khianati dengan mudahnya.... :(

Sunday, November 18, 2012

A little bird, us and McD...

Assalamualaikum...

Well, it has been 5 days since our brothers and sisters in Gaza were 
attack and killed by the Zionists....
At the same time, Facebook is full of all those pictures, status,
and updates about what's going on there.

The hottest issue in Facebook right now is boycotting McDonalds and 
all the Israel products.
As usual, there will be a bunch of people who are insensitive enough
laughing at this effort and say something like:

"hek eleh...kau ingat setakat boikot McD tu boleh bagi kesan ke?"

"alaa....lepas abis jer perang ni...aku bet mesti kau makan jgk McD tuu...pui.."

"demo sana...demo sini...menyusahkan orang jer..bukan membantu sgt pun.."

"korang ni cepat sgt la melatah...rilek2 sudaaah..yg penting negara kita da aman.."



How should I say about these people haa....?
They are so pathetic....yeah...pathetic morons...*haha*
Asking sarcastic questions and voice out sarcastic statement 
about what we are doing right now for Palestine is it helping so much??!
Seriously I really hate those people that being sarcastic when we are trying 
to put some efforts for our brothers and sisters in Gaza.

Yes I know, boycotting, demonstrating and blaa blaa blaa
doesn't make a big different. Doesn't help much.
But that is not a matter. The matter is what we do for them..

Do you guys know the story of a sweet little bird that tried to save our 
Prophet Ibrahim from the fire when his people burned him alive?
When Prophet Ibrahim was burn, there was a little bird watching the event.
So he continues to fly back and forth in searching for water.
 The bird sucked and fill the water in its small beak and released it on the fire.
That's what he does over and over again.

His acts were observed by the other creatures of God, then they asked the little bird,
 "Why did you continue to sprinkle the water? You know the  fire that burns Ibrahim
is too large and certainty will not be erased with the sprinkled water.
What you do is going to vain.


So this sweet little bird answered, 
 I know I'm not able to put the fire off, but I'm scared to Allah
 for Him will ask me later what did I do to help his prophet and his religion.
 and Allah will not ask if I am successful put the fire off or not....
*awww...such a cute little bird, isn"t he....?*

That's it...! That is what I'm trying to say....
I think those people who are being so sarcastic should be ashamed of themselves. 
They are way too "low" compared to the bird...
*ouchh...kasar sangat eh...?ade aku kesah...pffftt...*

Eh please laaa...please...jgn mentertawakan usaha org lain
sedangkan awak tak buat apa2 pun....and if you asked me
what's a big deal about boycott nie...read this..moga tuhan bagi hidayah..
-I coppied from Angel Pakai Gucci-

Analoginya sebegini. Bayangkan Malaysia diserang oleh Jepun. 
Honda merupakan salah satu penyumbang terbesar kepada
 pendapatan kerajaan Jepun. Kita diserang dengan begitu gaban sekali oleh Jepun, 
sehinggakan nak makan susah, tempat tinggal pon takde, 
nak belajar jangan harap, nak bergaya dengan pakaian baru tu memang mimpilah.

Apa perasaan kita, melihat orang Indon ke, orang Arab ke,
 yang seaqidah dengan kita, dengan riang gembiranya memandu 
dan membeli kereta Honda..? 

It is my greatest regret that two nights before the Israel strikes Gaza,
I hang out with my girlfriends at McDonalds and we spent
about RM30.00 at that night...
I hope that will be last time I eat its burgers...please laa..
Dont ask me to lepak2 at McD anymore...
Iman saya bukan kuat sangat pon....tapi saya cuba yang terbaik..!In Sha Allah..
untuk saudara kita disana.... :')
May Allah gimme the strength..
-Tak mati pon tak makan McD nabila oiii...hahaha-



I think I should stop here...It will be a super long entry if I dont stop now.
haha..

K bai..assalamualaikum...


Thursday, November 15, 2012

keep Gaza in your dua'

assalamualaikum

First of all I must say that, thanks to Facebook.
Because of 'him', I'm able to know what is going on
around me and around the world too...
Staying in hostel without TV can be a problem sometimes.
You wouldn't know anything unless you make an effort to buy newspapers.
For me of course I wouldn't buy it everyday.haha..money2...
But Facebook let me know what is happening around.

And just now, I was shocked by the news that Israel strikes Gaza.
After quite a long time, they start to kill again.
The reason is, to eliminate all the Hamas Mujahidin and terrorist.. *bullshit..!*
There is speculation that the attack is to raise up the support
for Israel Prime Minister as they are having election in January.
(to prove to his people that he can protect them la kononnyer) *eh go to hell laaaa...*


As far as I know, the fighting began when Israel killed Ahmed al-Jabari,
 the leader of Hamas's military wing with air strike on his car in Gaza on Wednesday.
And today the Israel fire has killed 13 palestinians including a baby.
At the same time, Gaza returns the rocket strikes that killed three Israelis.
What makes me feel more annoyed is that the Israel PM said,
he will no longer tolerate any further rocket fire on his territory.
*banyak ensem muka kau..!kau bunuh org takpe pulak..mmg dasar yahudi..*


I tell you what, this war will never end until all the Zionist are gone. 
They are the most irritating, annoying and disgusting creature that ever live on earth..!
It makes me sad somehow to see all those pictures of innocent babies and women
who have been killed by those yahudi...There is nothing I can do from here.
And I'm not that brave to go there and fight them...which makes me
even more embarrass to myself actually.

All I can do is..NO..!All WE can do is  pray for them...
Awak semua mesti tahu kan...doa senjata orang Islam..?
yes..tahu...tapi tiap kali lepas solat ade doakan diorang tak..? 
#pang...!tertampar muka sendiri...#  sob3 :(



It is never too late my dear brothers and sisters...
Allah sentiasa mendengar doa yang ikhlas dari hamba-hambaNya...
keep praying...may our dua' will keep them strong.

Oh seriously I cant watch all those pictures and videos of Palestinians,
Hamas Mujahidin,and sort of...not because I dont care....
but I'm too weak and too scared to watch and listen to 
their crying and their sad stories by knowing that I cant help much.


You don't have to be a Muslim to care and aware 
about the plights of the Palestinians.You just need to be a human. 
-APG-

Maksud firman Allah: Orang-orang yahudi dan nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. katakanlah: "sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemauan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. (Al Baqarah:120)

Maksud firman Allah: Janganlah kamu mengira orang-orang yang gugur dijalan Allah itu mati, bahkan mereka itu hidup di sisi Tuhannya dengan mendapat rezeki. (Ali Imran:169)

Maksud firman Allah: Kerana itu hendaklah orang-orang yang menukar kehidupan dunia dengan kehidupan akhirat berperang dijalan Allah. Barangsiapa yang berperang lalu gugur atau memeperoleh kemenangan maka kelak akan kami berikan kepadanya pahala yang besar. (An NIsaa':74)




I have a lot more to say actually but I just dont know how..
I really really want to be a good writer so that I can publish some good entries 
about Palestine and you'll get my point but as usual,
 I will end up writing this piece of junk..not really helpfup isn't it?
k bye...!


Monday, November 5, 2012

kawan masa susah


bila kita susah..baru kita kenal sape kawan kita sebenarnya.
sape kawan time susah...sape kawan time senang...

actually,aku syukur sgt jumpa kawan cam diorang sumer..

thanx korang yg tolong aku masa kete aku rosak ritu..
really really appreciate it...from the bottom of my heart..!ececece

ehem..! dengan itu, aku nak abadikan nama korang dalam blog aku..
walaupun blog aku ni tak sefemes blog maria elena,fatin liyana dan mr. K,
dan aku tahu korang sumer tak tahu pun kewujudan blog neh,,
tapi aku nak jugak promot kawan2 yang seriously aku terhutang nyawa neh.
*silakan terharuu semua....hahahah*

kemal - thanx weh tolong jumper kete..2 kali plak tuh..sory banyak menyusahkan.heh

cipoy + mubin - kesian tgk korang tolak keter...dah la kering...haha.thanx jgk..

sila - tq sangat2 sebab temankan kiter...siap lead lagi pegi bengkel..
then tunggu kete siap even sila banyak keje..sob3..tacink..

umi - umi banyak sgt tolong pasal LI..kalo xder umi...ish3...terkebil-kebil....
xtaw nak wat ape..tq!

dayah - thanx yayaaa tolong hantarkan test kat prof J...hee

kak yam - muchas gracias kak yam..!temankan org jumpa prof.norita 2-3 kali ari tu..
serius..memang penat sgt2 pasal LI...oh saya harap saya setabah kak yam.

afifah - ke hadapan pipah rummet sejati..time kasih tlg lipatkan baju saya yg bersepah
atas katil....maaf saya selalu menangis..sengaja nak ganggu pah...ekekeke

adawiyah - thank ada...u've been really helpful....sbb ada la kiter sumer
leh gi LI naek bus USIM yg cantekk itu..hahakss

~muah..muah...muah....!!! ~ flying kiss utk korg..~~hahaha~~ *eww yucks*


may all your good deeds will be rewarded by Allah somehow, someday....amin.. ;)

Friday, October 19, 2012

oh Allah..gimme the strength.. :)

"makin sibuk kita dengan urusan dunia...sepatutnya makin kuat 
hubungan kita dengan Allah..sebab dari situ kita akan dapat kekuatan.."

-quoted by someone-


sekarang ni..memang rata-rata kawan aku post status kat FB or updet 
blog mesti pasal life diorang dgn keje dan assignment
yang bertimbun-timbun ibarat gunung kinabalu gamaknyer...

well...life aku pun lebih kurang macam tu lah....
kadang2..tumpah jugak air mata ni bila tak tahu nak start 
kat mana...belom siap satu keje..datang yg lain plak..bap..bap...bap..
mau nyer tak nangis...aku rase sem ni lebih kurang je 
ngan tamhidi dulu..mcm ni lah..keje berlambak...!*sigh*

tapi bila ingat balik kata-kata kat atas tuh..terubat jugak hati ni..
kadang-kadang kita lupa kita ada Dia utk mengadu..
ada Dia untuk meminta...hee..

k lah..bai...nak siap kan thesis plak......bizi neh.
*chehhhhhh..berlagak tak?hahahaha..juz joking...*

assalamualaikum!


Wednesday, September 26, 2012

a story from medan,indonesia

horas semua..!

just a few photos from my trip to medan, indonesia.. ;)

da sampai daaah..hello indonesia...!
my pak su's family
excited giler arr mula2 sampai tu..tgkap gmbar bukan main lagi..
aku bukan ape..tp tgk pekerja kat airport tu ramai yg ensem..haha

oke medan ni memang bandar yg sibuk + crowded..
takot giler tgk diorang bwk motor...ala-ala batman gituuu..
cilok sana..cilok sini..cam x nampak je van kitorang nie..haish..
cuak betol...

medan
nothing much on the first day.just jenjalan dekat2 ngan kwsan hotel..
kebetulan plak dekat ngan shopping mall..hehehhh.

on the second day, our tour guide kak aisah bwk kitorang ke Parapat..
kat sini la ade Tasik Toba..yg terbesar kat Asia Tenggara..
memang besar giler ar..macam laut...kat tgh2 dia ade Samosir Island..
pulau tu besar sikit je daripada singapore..haaaa,,,besar kan..?

tasik ni atas gunung..even kol 2 petang tp rase sejukkkk sgt cam kol 7 pagi cmtu..
and tasik ni asal-asal nyer dari kawah gunung berapi...
kedalaman dia..xder la dalam sgt...tinggi KLCC jer..hahaha

tasik toba..kedalaman dia sama tinggi ngan KLCC..scary kan??
sisters..
ferry ke samosir island..
kat samosir island ni laa aku kene tipuuuuuuuuuuu..!
geram giler kot...baju yg sepatutnyer x sampai RM20
aku beli ngan harga RM50..memang kaw2 la kena ...memang
dasar penipu orang Batak niee..
oh lupa mention..pulau samosir tu di huni oleh kaum Batak..

so kalo korg g sana hati2 la sikit..
diorang tgk kiter dari malaysia..suka hati je letak harga mahal2...hampeh..



hotel kat parapat ni xder aircond and kipas..sbb memang da sejuk..

on the third day..kitorang bertolak ke Berastagi..kalo kat Malaysia
kira cam Cameron Highland laaa..*tapi cam lagi best cameron jerr*

kat Berastagi kitorang singgah ke banyak tmpat jgk la...

air terjun si piso-piso
minum teh halia kat simarjarunjung hill...

pasar buah, berastagi...kat sini shopping la sikit souvenir utk kwn2..heehe
sepanjang perjalanan ni..kitorang melalui kampung kaum Batak..
and most of them are Christian..so memang banyak laa gereja2
kat tepi jalan...


bukan gereja jer...tapi ni pun ader...hahaha
memang open jer kat sane..tepi2 jalan bersepah..
cam jual daging lembuu...daging ayam jer.. 


budaya orang Batak ni..MAN IS KING..so kat sane
lelaki duk kedai kopiiii..maen catur jerrr..yang ke kebun..keje..
sara keluarga ni orang pempuan...x tau la nak ckp ape..budaya diorang kan..

yang unik kat sane..kat tengah2 kebun diorang tu..ader kubur..
kat situ laa diorang letak mayat mak ayah, nenek moyang sumer lah..
even utk diorang sendiri pun dah di sediakan..hehe..siyes niee..
tak tipuu..kubur kat tgh2 tu menandakan yang tanah tu diorang punyer..

kubur 5 tingkat..muat utk 8 orang..tour guide yg ckp laa..

so..banyak la pengalaman baru yg dapat kat sane..especially
bila kene tipu..hahahaha
pak cik aku bukan men lagi perli..
"sepandai-pandai kak long budak universiti,,
kene tipu ngan orang batak..kah3... "
bukan main lagi dia...ceh..

hari keempat which is last day..kitorang kembali ke medan,
and did some shopping...orang lain la..
aku da serik...haha..pastu pagi tu..ke Polonia Airport,
kembali ke Malaysia...


walaupun pergi ke tempat biase2 jer...tp bile gi ngan family
jadi cam best....betol tak...?? ;)

so next..we're looking forward to go to......oke secret..!haha

bye..thanx for reading..!



Monday, September 24, 2012

3rd Year Senior-es...

assalamualaikum..

it has been 3 weeks of semester 5...
being a third year student is sooooo scarryyyyyy....
seriously...just thinking about final exam could make me feel like this:
i'm soo scared mama..!!
well...subjects are getting more and more complicated..
they all are sooo "foood" you know..
i mean..starting from now on, all the subjects are totally specific
to the course... [ FOOD BIOTECH ]
we have to know everything about food...
from the biggest to the tiniest....!

we have to study those little creatures that live in our food..
*sape lagi kalo bukan YANG BERHORMAT EN. BACTERIA..

siap kena ternak lagi tuuu....naseb la ko mudah membiak..*
_food microb_


then here comes the sensory analysis where we have
to taste all sort of  sample....
*kesian lidah kitorang ni taw x...??!*


x cukup dgn itu..then ade lagi food processing..
molecular biology, research method..bla..bla..bla...
nak type pun takot eh....banyak ngak subjek....
sampai tak tertaip kat sini....

my previous semester examination's result was a holly crap...!
honestly..that was my own fault...being in comfort zone,
always find excuse to study..bla..bla..bla..pfftt..
and now, i am so desperate to maintain my PNGK so
it wont go below 3 point somtin...
*owh saya harap budak2 dean list tak bace blog ini..maluuu*
eheh

i really wish this semester i can do something to improve myself
and i really hope it will last till the end..hehe
even though it is sooo scary..i knew i can face it..!yes i can!

may ALLAH ease everything..amin...
 good luck semua..!!

okebai..assalamualaikum... 


Monday, August 27, 2012

ketuk-ketuk syawal...

assalamualaikum..

ari ni dah 9 syawal...rasenyer tak terlewat lagi nak ucapkan
selamat hari raya aidilfitri..!maaf zahir batin..hehe

well...raya tahun ni,,x best sgt...ramai sepupu yang x balik kampung..
raya tahun lepas bukan main lagi semua pakat2 balik kan..
pagi raya tu rasa pelik sangat..cam xder org pun..betol ke raya nie..?
sedih x..?sedih kan...lagi sedih ni raya pertama tanpa atok aku..
dah la ramai yang x balik kampung...yang ade ni pon demam2..kurang sehat..
baju raya plak tukang jahit salah buat..naseb baik x ketara sgt..
mmg malang ar tahun ni kan..tapi x pe lah...nex year best kot..hehe..amin..

anyways...walaupun raya tahun ni kurang best but still, i'm feel so glad.
dapat kumpul ramai2 ngan family..borak2...gurau2...gelak2...
oke la tu kannn....? ;)


gelak sakan noe..

yang ni shoot mase mlm raye...ape lagi..men mercun ngan bunga api laa...


main bedil dass..aku x taw org KL panggil ape..hikhik
bakar satey...!!!
hari raya ketiga tuuu..kitorang gi kuala terengganu..
melawat sanak-saudara yang kaya-raya kat sana...boley la tambah
pendapatan sikit...wohooo..hahaha
xder laa...kami ikhlasss...serius ikhlas..haha..

mase pegi k.ganu tu..asyik snap gmbor dlm kete jer..
tu je tahu...xde keje lain...haha..
jauh kot tganu..naik lenguh satu badan aku duduk dlm kete tu..
baik la aku wat aktiviti sikit ye x..?heh




lepas pusing satu terengganu..petang tu singgah la kat
pasar payang kunun-kunun nak shopping..
tp xder mende pong..!!kedai banyak tutup orh...haish..


anyways..walaupun raya tahun ni x semeriah tahun lepas..
at least diorang still meriah..!


its always been nice to meet your old friends...!
setahun skali je jumpa budak2 neh..mmg meriah la kan..

k lah...panjang lak membebel...
selamat hari raya...!!

p/s : x sabar nak tunggu 13/9/2012...nak taw nape..?tungguuuu...!!!hahaha