Thursday, October 27, 2011

menawan puncak gunung brinchang : part 2


sangat OSEM....!!

even time tu dah tengahari, tapi sejuk smpai ke tulang...
masa sampai kat puncak tu...dah ade satu group lain kat sana.
pelancong asing pon ramai giler..upenyer boleh je naik ke puncak tu ngan kete..
sebab ade jalan,,berturap lagi u....

can u guys see that?sejuk..berkabus...
rehat luu...
berselut...berlumpur...berdaki..dan berpeluh..hahahaha
jom...usha2 pemandangan jap..
kat atas tu ade pencawang and menara peninjau.
memang sejukkkkkk sangat2...x tipu.....so,lepas rehat jap,
abang muaz ajak kitorang berempat naik menara tu...mase tu kawan aku si mira, mue and dija 
x sampai lagi..sebab diorang group last..so...kitorang naik la dulu..tp x lame pastu diorang sampai.

abang muaz, abang ipin and abang syed

..subhanallah..
wakil food biotech..eheh
setelah spend time almost 2 jam kat ats tu, lebih kurang kol 2:30 kitorang stat turun..kali ni lebih senang la sikit.. sebab turun ikot jalan tar tuu....even senang tp agak jauh la...9 KM kot..
dari puncak gunung brinchang tu kitorang akan sampai kat tanah rata...see..?
jauh kan?x tipuu....hahahah

but the best part was, mase turun tu kitorang merentasi tempat nie....!


LADANG TEH.....!
yeah I know..cantik kan?? *sambil angguk2 kepala n wat muka poyo*

punyer la lame kitorang jalan..tp lepas nampak ni...
segala kepenatan tu hilang....tp lepas tu penat bergambar la plak kan..
yg tu opkos la....hahahaha..seriously..ladang teh boh tu besar giler...
ni bukan yang tepi jalan yg korang tgk mase odw naik cameron tuu..yg tu Bharat punyer..
ni BOH...besar-sebesar-besar nye..haha...smpai dah x tahu nak amik gmbar kat mne dah.

kitorang smpai bawah lebih kurang kol 5...then gerak ke camp site.

preparing dinner....laporr..lapor..
boleh la...even nasi agak mentah,,tp tetap masuk perut...

pengalaman yg best kat camp site...masak same2, then makan same2...kawasan camp site tu cantik giler weyh...kemudahan pon lengkap..ade surau, tandas, tong sampah and wakaf...kat tepi2 tu ade sungai..
sejuk..aku main air kejap jer,,,tp dah nak cramp sebab sejuk sgt..mcm air batu..siyes..!

then esok pagi2 dah bgn sediakan breakfast...



nyummy....!roti cicah kari...

then lepas tu sedih dah..dah nak balik..tgkap gmbar 4 the last..and then kitorang gi shopping2 jap...
aku abis dekat rm100 kot..*lebih seratus sebenarnyer..heheh*
dah la duit tgh xder,,shopping sakan cam ape jer...
xper..utk family and classmate lain jgk..*bajet baik*




then dalam kol 1 camtu bus gerak turun..

GOOD BYE GUNUNG BRINCHANG..
GOOD BYE CAMERON...!!

odw turun tu pak cik bus singgah kat taman bunga jap...
kat sini abang syed belanja aku n dayah aiskrim strawbery yg fresh tu...
sedapp oooooo...ade hikmah jgk aku naik bus yg terpisah ngan kwn2 lain..
ade hikmah jgk x bwk purse mase turun tu..hahahaha

thanx abang syed...len kali belanja lagi...

well...next BROGA HILL...nak sgt gi situ...tgk ar nanti cne..

anyway..thanx 4 reading...!i know its boring..hahah..bye guys..!

1 comment:

hurulain said...

x boring pn :D
suka baca ke'teruja'an bie bercerita ^^