Sunday, August 28, 2011

RAYA............!

tgk tajuk pon da tahu entry ni nak cakap pasal apa...hehe
oh well......aku juz nak ucapkan 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR BATIN

to MAGS 7 Gang, ex-TTS 2,my classmates BSA 2 ,
 my course mates, my cute2 roomates n not forgotten to all FST's friends..!

jom kite pakat2 serang jamuan raya FST pasnih..muarghaha

: : BSA 2...jom la wat jamuan raya klas kite weyh..
: : ex T2..jom kumpol ngan madam..!
: : Mags7, tour raya..tahun ni umah nor..ade nasi dagang...haha!

( gaya cam budak2 ni bace jer ape aku tulis neh..hahahha)

hurm...raya tahun ni cam x best....lusa nk raya..esok baru balik kampung..
sbelum ni 4-5 hari sbelum raya da balik...adoi...
esok konfem jalan jem giler..ye laa..
org perantauan balik an?? 
*x puas ati tanpa aku sedar aku jgk perantauan*

x kesah la....janji dpt balik raya kt kampong..
so..those yg bce nie..slamat hari raya...bwk kete hati2..
jgn jadikan ni ramadhan @ raya terakhir anda..
hahhahaha..

ok!bye!

Tuesday, August 23, 2011

SEMESTER 3...!

OK...x lama lagi..abis la cuti sem 2 nie.....nak masok sem 3 plak...12/9/2011..
owh.....takot nyer..!! (gedix)
haish....there's lot of things I've been thinking of...
bila da masok tahun 2 ni mesti la da ada junior tahun 1 kan?
aku da stat pikir klw la junior2 kitorang tu lagi mantap dr kitorg
punyer batch,camane??
but hey...it doesn't mean our batch is not mantap ok??
juz thinking.....mesti jeles meluap2 tgk adik2 junior mantap n gempak giler nanti...
*aku x jeles..hehe*

n bile tgk subjek2 yg bakal kitorang blajar nanti..
mmg MAUT punyer subjek arrr....

* pengajian halaqah
* ethics in science n technology
*history n philosophy of science
* prinsip dan amalan komunikasi dakwah
*creative thinking --> aku pon blur subjek ape la neh
*biostatistics
*food chemistry
*prinsip sains dan teknologi makanan
scary, isn't it?hahaha..tp xder la menakot kan sgt bagi bdk2
yg mmg kpale otak dah genius tahap giler gaban...haha..
seriously...hurh *sigh*, kdg2 rase cam da tersalah pilih course..
pdahal dulu...I risk my own life to get this course..! (over giler..hahaha)
kdg2 terfikir..betol ke aku pilih nie..betol ke ape aku wat neh...

dulu igt nak amik TESL...I do love English..!but I love science too!
sayang la nak tinggal kan sains..dari darjah 4 lagi blaja..sampai form 5..
xkan tibe2 amik TESL..da decide amik bidang sains..so,,here I am..!
bakal saintis makanan..

org dlm gambar ni bkn aku..hahaha
da elok tuhan bagi masok course ni..eh gedik plak terpikir betol ke x.eheh
nak kata menyesal tu..dulu ade la jgk coz aku nk apply medic sbenarnyer..
apa kan daya...result aku x cukup 0.5 lagi..hee.
.(then I realized that 0.1 is a big different..!)
then apply la course yg ade kaitan ngan bio..alhamdulillah..dapat..
but still questioning..is it rite or not..aku rasa apa yang ALLAH bagi 
tu mmg terbaik utk aku..sbb dia lebih mengetahui tntang hamba2 Nya..
hehe..cuma kdg2 je perasaan tu dtg,,sbb dulu aku terkilan sgt2
xleh apply medic kat U aku nie...pluang dpn mata..
so close..n yet still so far...
hehe..ape motif aku sbenarnye?eh,,pasal sem 3...haaa..tu laa
sem 3 nie....(da lupe nk cakap ape..hahahha)

Monday, August 8, 2011

antara hensem dan tak hensem..hahaha


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler...
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: alaa...taktik nak ngorat la tuuu...

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat...
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti dia dah bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: kalau aku pon aku carik yg laen...

Kalau lelaki handsome suka budak2
Perempuan akan cakap: sweet giler..penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome suka budak2
Perempuan akan cakap: bajet comel la tuh..

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: wow....anak dato' mne nie..??
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: nak gi amik bos dier la tuuu...

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your crying shoulder..
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke x ni?
ader sape2 kat sini nk cakap aaron x hensem ker ??! gua kasi pancung...!hahahaha

this is just a joke okey? i'm not that type...aku pon bkn nyer lawa sgt 
smpai nk mengata laki x hensem camtuh....hahahaha...tapi x dinafi kan kdg2 ader la jgk
aku termengata....tp x slalu ok..hak3...k, tata..!

Friday, August 5, 2011

DAH MASOK

5th august, friday

yeay.....dgn rasmi nyer aku da masok 20 ari nie..
hepy bday bie..!
korunk msti ckap :

 "kecoh jer bdk ni....org len pon 20 gak"
kan? kan? hahahaha

x kesah la....blog saye..ske ati larh..wahahaha

bahagia plak rase...hurmmm..mlm nie adik aku, kak cik nk blnja
Mc D...GCB ---> great chicken burger..yeay!hahahah

urm...nyummy....
actually bday aku sama ngan adik bongsu aku...tahun jer lain...
dia tahun 1998..hahaha
dulu mase wat majlis smbut bday kitorang,
mesti adik aku dpt adiah bnyak sbb die kecik...uwekk..
menyampah..hak3..( sebenarnyer jelez..)hahaha

pape pown...hepi tgk FB tadi rmai kwn2 wish...
kwn dari skola rendah smpai la kwan kat U..hik3..
tq guys...love  U..!

Thursday, August 4, 2011

20 TAHUN SUDAAAAH....

well, ni post aku yang terakhir...yep..! post aku yang terakhir sbg 
seorang remaja yg berusia 19 tahun...sob3.
(konon sadis giler la tuh)

esok akan genap usia aku 20 tahun.
urghhh....!

GUD BYE 19....! HUWAAAA..
TIME PASSES SOOOO FAST,, ISN'T IT ???

pejam celik pejam celik daaa 20 tahun...
seriously,, i juz cant believe that I’ll be twentiesss by tomorrow..
ok,, actually not tomorrow, but at 12.00 midnite malam nie...( 1 hour to go)
awwh....20 ?? thats too much for me....hahahahahah
x layak lagi nk pegang status 20 tuu..
ye la..prangai cam budak2 lagi...

nk wat camane..aku mmg macam nie...bkn aku x try nk jadik matured...
hahahahah....tp bile aku jadik matured, bile aku try utk
x menyakat org...sume pelik..
sume tnya "bie ade probs ke??" "asal bie diam je ari nih?"
 hah...korang sume yg mengagalkan usaha aku utk jadi matured ekk..
 (hek eleh...salahkan org plak)

Aku ni matured sebenarnyer..hihihi
Cuma aku ni jenis kalut…cpt gelabah…(whoopsie) heheh
X taw nape jadik camtuh...

btw, aku harap lepas bday yg ke 20 ni aku akn jadi insane..eh eh…silap..hehehe…
mksud aku insan yg lebih baik dr sume aspek lah…! Chewahhh!

A better servant of Allah (insyaallah)
A good daughter
A good sister to my siblings
A good friend
A hardworking student (I will try...this one is tough...hahaha)
  
udah2 le membebel....nak ke x nak ke...esok masok 20...!
tapi ade satu benda jer yg paling aku suke psal befday ke-20 aku ni...
cer teka ape? aku gtw je la...buang mase tggu korg teka..hahaha

my 20th birthday jatuh pada

5 RAMADHAN
5th AUGUST
JUMAAT 

kire cam bd 20 aku ni jatuh pd hari yg sgt2 elok lah..x gitu??
jumaat n bln ramadhan...hahahaa...ok lah tuuu

so, nabilah amran..!

WELCOME TO 20..!

Monday, August 1, 2011

RAMADHAN

Sabda Rasulullah saw.:

"Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan."

Bulan Ramadhan ini adalah anugerah Allah sebagai lambang kasih sayang
 kepada hamba-hamba Nya. Allah tidak mensia-siakan keletihan umatnya yang berpuasa
 hinggakan tidur di waktu siang juga diberikan pahala. Begitu besarnya kasih sayang Allah pada kita. 
Oleh itu marilah bersama-sama kita menilai diri kita. 
Semoga tahun ini amalan kita akan semakin bertambah dan sempurna perlaksanaannya.

 Insya Allah. 


Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang mendirikan Ramadhan dengan penuh keimanan nescaya diampunkan segala dosa-dosanya yang lalu."