Friday, July 22, 2011

PEGAGA DAN POKOK DAGING AYAM



cne nak stat ek???hahaha….kisahnyer mcm nie…family aku ni gi jenjalan kat kedah…
umah pak su aku…aku n adik2 mmg rapat ngan pak su tuu...
dier da kawin..ader anak sorang…nme anak dier AMIN,,3 tahun…hahaha…

adik bongsu aku ni mmg rapat ngan amin..slalu men same2 klw balik kmpung…then mase adik aku tgh men sme2 ngan amin kat umah pak su tu….dier nmpak la pokok pegaga dlm pasu….then terjadila dialog berikut:

 adik aku : "eh,,pokok pegaga laa amin…."

Amin : "ni bkn pokok pegaga la kakak..ni pokok daging ayam"

Adik aku : "err... x….ni pokok pegaga minn…."(cover tekejut)

Amin : bukannn….ni pokok daging ayam laa…..

Pak su aku daa tergelak-gelak kat situ…..then dier cakap…mak su yg ajar amin camtuh….
nak suh amin makan sayur…klaw x ckp tu pokok daging ayam dier x makan….
ni la amin.....comel kan dier....? macam saya..

Hahahahhahaa……aku gelak smpai nk pecah perot oiii…..kesian giler kat amin…kene tipu camtuh…pandai mak su aku wat tipu muslihat camtu…amin ni dgn comel nyer makan la sayur2 tu sumer…ye la.. ni pokok daging ayam…ni pokok ikan..ni pokok daging lembu…hahhaha
Besar seksok klw citer kat dier ni mesti x nak ngaku..hahahhahah..
soo..pde sesape yg ader anak yg susah nk mkn sayur tuu leh try care nie..
tp teknik ni x kan berkesan klw budak tu dah 5 tahun ke atas...
5 tahun ke bwh leh la kot..heheheheh
ok,,tata...!

2 comments:

hurulain said...

haha,amin,amin,,ish3
bblehla buat kt adek kte plak pasni..hehe

hey,btw.dh bbQ ngan geng lom?? pe cer??

nabiela said...

blom arr....4 org jer ader nie...nk bbq tang mne...bln pose ni kot..nk wat iftar...mse tuh sume da ader..insyaallah...hek3..dyh bez arr da kuar ngan geng..