Thursday, July 14, 2011

M.I.M.P.I ~ D.R.E.A.M

Erm…..talking about dream…last night I had a very weird dream… I don’t know whether it was a sweet dream or a nightmare…lol  
Sweet dream I supposed…coz that dream makes me smiled when I woke up in the morning (ok, actually, I didn’t smile but laugh…)hahahah. It was funny actually. I have no idea at all, how on earth they can sneak into my sleep??!

I’m not so sure how it starts but in my dream, I found myself is still studying in my primary school. And my body is also smaller…u know…I’ve turn into kids..!!!siap pakai bju skola lagi..(It was so scary…) then when I’m still confuse with that condition, there were two teachers (both are male) scold me..! They asked “ape awak buat kat sini neh?knape x masuk klas?ponteng eh??!!”

Mse tuh, aku duk dekat ngan taman bunga...environment dlm mimpi aku tuh mmg sebijik ngan skola rendah aku dulu…mmg real giler arr... Then I tried to explain to them that I am no longer a primary school student…. I am big girl right now! For sure la…they didn’t believe me…muke diorg garang sgt weii.takot aku..!

Pastu…di sebabkan aku terlalu takot…aku lari dari diorang…taw cikgu 2 org tu wat ape??? Dorang kejar aku weh..!!siap bwk rotan lagi…. I was chased by both of them..(satu skola tu aku pusing…). Seriously, I don’t know what to do!!! Aku terfikir, cmne la aku bleh jadi budak nie….mcm cite conan la plak.. mase aku tgh lari dr diorang tu..bnyak jgk la aku kenakan cikgu berdua tuu.
did u watch HOME ALONE 2?haha aku kenakan cikgu tu mcm bdk dlm citer tuh wat kat pnjahat yg ceroboh umah dier tu la….hahahahahah lawak siot…aku baling pasu kat diorng,,aku wat diorg jatuh…mcm2 laa

Then, after a long chasing2 tuu…cikgu laki 2 org tu mntak bntuan ngan cikgu laen… at last, I was caught by them. After that, they sent me to my class. 6 Pintar..kat sini lagi plek..aku tgk cikgu math aku dulu (cikgu norizan nme dier), tgh ngajo bahase melayu..plek giler weyh…

Aku pon masuk la dlm kelas tuu…I forgot where my desk is…so one of my friend showed me.. aku pon duduk la elok2 kan…mase tuh cikgu tgh diskuss pasal homework yg dier bagi…then my friend munira (dier kwn aku tym skola menengah..x taw cne leh skola rendah ngan aku dlm mimpi ni) asked me whether I’ve already done the homework or not.. I said no…because I don’t know that I have to get it done…I told her… I am not 12 years old! Then she gave me that look…strange look…(macam nk cakap aku ni giler laa) hahahahahha

i'm not crazy

Tetibe seha (haa..yg ni kwn aku kat u) ade kat sebelah aku..aku tnye dier cmne seha leh ade kat sini plak..dier pon  plek ngan aku…dia ckp “kiter skola kat sini la..” aku pon lagi laa..bertambah plek bertambah pening….pastu aku explain kat dorang sume pasal aku…(mase tuh cikgu norizan tgh ngajo kat depan)..aku ckp aku dah besar..bkn bdk skola…aku bgtaw diorang sume result UPSR diorg berapa,,skola menengah kat mane…u kat mne…aku cakap aku nie dtg dari mase depan..PERGHH…ternganga kwn2 aku tu dgr…tp ade jgk senyum sinis kt aku..x pcaye ckp aku ..lntak ah..

Tetibe cikgu pggil nme, NABILAH….!!ape jwpn utk soklan no 2??aku gelabah arr tym tuh..last2 aku amik jwpn kwn aku…hek3..nk di pendekkan citer..cikgu tu sudi dgr explaination aku psal kejadian ni…dia pon suh aku bgtw sume kwn aku dlm klas ni result UPSR diorang n skola menengah ape diorg dpt..aku ape lagi….with my pleasure la kan..? mase tu la aku nmpak bdk laki tuu..budak tu last...actually die satu u ngan aku..sme2 tamhidi,skunk 1 fakulti..tp bkn kos aku laa…dia tu terkenal sbg budak korea kat u aku nie..sbb style die mmg cam korea..rambut,muka,,baju….tp dlm mimpi aku tu muke die lain la..bkn cam skunk..tp muke bdk…bdk mne ntah tp mmg comel giler arr…rambut je same…hahaha..pemalu giler bdk tuh.. (huh,klw yg sebenar,,harap je laa)..aku pon ckp la kat dier, I mean bdk dlm mimpi aku tuh.. “comel jgk ko ni tym kecik..”hahaha..terpinga-pinga die…pas aku gtw result UPSR n skola menengah dier (ntah btol ke tidak tuu, aku mne la tahu dier dpt brape..ha3),,aku pon sedar dr tido dan mimpi yg pnjg tuh… mse tu mmg aku gelak..sakit perot oii…seb bek tido sorg2 dlm bilik…kah3

pnjg maut entry ni…
 

2 comments:

hurulain said...

bie,,,gler lawak maut,,hahahaha,,bleh buat filem pendek ni..siap msuk home alone,,bdak korea,,,hahaha :D,,seriously,u made me laughing dengan keluar air mata :D

nabiela said...

hahaha...dayah..serius..ni la mimpi plg klakar yg prnah kiter alami.....lepas sedar tido tu mmg x ngantuk...spnjang ari tuh mmg sengeh sorg2 tingat mimpi neh..munie,seha,halim??cne tu?hahahahahh