Saturday, December 31, 2011

conclusion 2011

[note: this entry is quite long...xnak bace pon tape..hee]

Setelah aku bace semua benda2 mengarut yg aku tulis dlm diary aku tuh, 
dpt la aku simpulkan yg tahun 2011 sebenarnye agak hepi la. Cuma klw ade yg sedih2 sikit tu biase la kan..xkan la nak hepi je all the time..

Bila bukak diary aku tuu,ade beberapa benda yg buat aku tersenyum bila bace balik..haha

1.       Azam
 aku nak tergelak tgk azam tahun baru aku tu..haha..mane x nyer, drpd 7 tuu…satu pon x terlaksana..ade yg aku buat jgk..tp amat sikit..hehe..azam yg paling TIPUUU skali..nk kurangkan berat badan..hahahah…BIGGEST lie ever nabilaa..
bukan makin kurang...tp makinnn....bwahahaha

2.        Roommates:
Yg paling best mase duk KK1 satu bilik ngan dayah,apap n farah….mase nak dekat abis sem 2 tu, mmg boleh ckp tiap2 minggu kitorang outing...pegi ulu bendul..jalan2 kat putrajaya…lepak2 kat dataran nilai…pegi mines ngan apap, jom heboh..mmg best lah ngan diorang neh… ade skali tu pegi KLIA antar dayah nk gi umrah.bkn maen lagi kitorang kirim doa, tulis atas kertas utk dayah bace mase kat sane.bkn senang kwn rapat nk gi mekah ni…pendek kate bnyak la kenangan best ngan rummet aku spanjang 2011..
bie,dayah,farah, apap...yg sorang lagi tu nick..rummet tambahan..hehe

3.       Classmates:
Ngan classmates plak…banyak KOWTT....!!yg paling aku ingat skaliii……..
opkos laa teater musical arab… klas kitorang menang no. 4 even mase tu kitorang expect dpt no.last.. yg buat aku nak tergelak sbb salah sorang wtk utamanyer akuuuuu…atas pentas tu sumpah aku maluuuuuuuu sgt2..expecially scene aku ngan huda excident smbil bwk kete yg di perbuat drpd kotak tu..maluuuu sgt tuhan je tahu…tp aku tebalkan muka jgk...tp kitorang hepi sgt2 lepas dpt no.4..sweet la jugak an..
kejayaan berharga...even no.4...but sweet then...heee
banyak la lagi kenangan best ngan diorang suma nieyy...

open day USIM...kos kitorang menang no. 1....terbaik arr...


sayang arh diorang niee..huhu

kalaw nak ckp pasal kenangan best 2011 memang la sgt2 bnyak..
klw masukkan semua mau nyer ade 3 part entry nie..heheh

sedar x sedar dah setahun berlalu...and makin bertambah usia aku ni..
tahun depan which is esok..maka secara x rasmi nyer aku berumor 21 tahun..
yg tu x rasmi oke..! still 20..haha..

aku harap aku akan jadi insan yg lebih baik seiring pertambahan usia aku..
jadi hamba Allah yg baik, anak yg solehah and kwn yg berguna..
waa..maced x ayat aku??maced x..?hahaha
wait a sec..!!! 21 dah boleh mengundi kan..???hahahah
k lah..bnyak kot membebel...

bye..thanx for reading sampai abis smbil tongkat dagu guna tgn kiri tuu..huhu..
and lastly....
GOOD BYE 2011...WELCOME 2012

♥♥
♫♪¸.•*¨`*ིྀ♫♪¸.•*¨`*ིྀ♫♪ •*¨*•.¸¸Goodbye 2011~~~ ♥♥ Welcome 2012~~~ ♥♥ Happy New Year Everybody...•*¨*•♫♪ ♥♥░HAPPY░♥♥ ♫♪ (¯''•.¸** ¸.•''¯)
˚˛ * _Π_____*

•˚ */______/
\。
• ˚
田田 |門|...♫♪ ♫♥ $ ♥♫♪


Sunday, December 25, 2011

home

Home. I just love this word.
Phewwh..! Feel so glad to be at home again after the 6 busiest weeks in Nilai.
No words can describe my feeling right now. 
Everything is so calm, sooooo…sooo..err..urm…see?
 there is no word for that…! I’ve told ya…!haha. 
Being at home is the most wonderful moment I can ever have.
 The feeling that you have when you’re at home is totally awesome..! even though I’ve done nothing yet (besides watching tv, internet and sleep..hehe) it feels so great..!

Hurm……*sigh*… sometimes I really hope that I don’t have to return to Nilai anymore…
to be more specific, USIM. 
That place has given me so much pain in this semester.*the happiness as well*.. 
Ok, actually not the place but the people… 
Those people never know that they’ve hurt me so much.
 I can’t even bear to look at them but as usual, 
I pretended like nothing was happened and I’m totally great and happy as ever. 
Sometimes, I’m tired of pretending… I’m tired of being me…
      
duk umah ni rase tenang sgt2..sebab jauhhhh dari USIM....
jauh dari orang2 yg melukakan hati aku nieee...*chehhh*
feel so happy that I don’t have to face them, 
at least for now…at least for 5 days.…
I need a time to find my strength back…!heeeee..,
cam ntah pape je an? Tenang larh..terluka larh…nk cari kekuatan larh.
.xle blaaa entry kali nie..hahahahaa…
Sebenarnye aku sedih sgt2…. Need you mags7…. 
If and only if you guys were there when they hurt me, 
I’m sure you guys won’t let me to face it ALONE…….!!!! Miss you a lot lately….!


dah la..makin pnjang makin mengarut plak nanti…k bye..!thanx for reading..!



Tuesday, December 20, 2011

love story #1





Last Year, 
He said hi to her every time
they saw each other in the 
hallway.

This year it's a quick 
glance at each other and then 
she turns away, pretending 
to have a great time with her 
friends, while her heart sinks 
to her stomach from missing him. 

He spots a girl to talk to 
to make her jealous
Even though he can't stop looking 
back to see if she's watching. 

While they both walk to their 
next class, they each secretly 
regret it all ... ♥ 




Friday, December 16, 2011

the story of last saturday....


On last Saturday, we had a FST Family Bonding program in Bagan Lalang,Sepang. Honestly, well,everything was quite good except that I have to wake up early in the morning.heeeeeeeeee…
Pogram ni sebenarnyer utk batch kitorang jer…pelajar tahun dua Fakulti Sains Tech. utk merapatkan lagi ukhwah yg sedia rapat ni..tapi sayang x semua pegi….tempat tu sgt osemm…! cantik sgt…aku suka pa ntai…sangat sangat sukaaaa…!lame dah x gi pantai…wuuu…


macam2 game kitorang main…yg xleh lupe skali main perang tuh..ya allah..ganas giler budak2 ni main..budak2 ni jer..aku x..haha..memang dah xder istilah ayu dah time tuh…malu arr budak laki tengok…*lepas abis main baru terasa malu..mase main x sedar diri…buahahahahah.


Laki just main tarik tali jer…sedih pasukan yg aku sokong kalah mase round ke-2 tuu..mesti la sokong geng Bio an…?hehe.


 lepas makan tengahari,kitorang gi jenjalan kat pantai jap…mase tu air surut…you guys should see that…!!! Kagum giler arr aku..xpernah tgk fenomena mcm tu sebelum ni..hehe…air laut surut smpai ke tengah…even lori pon selamba badak  je lalu kat tgh2 tu…then kitorang tgkap ketam…eiii…geram tgk kaum kerabat ketam tu sumer..dah la kecik2..banyak plak…rase nak tgkap pastu goreng celup tepung..cedap nyerr..!hahahaha…then ape lagi…photoshooting ler…
nmpak x yg merah2 tu?tu semua kaum kerabat ketam,,hehe




 yg bestnyer mase main BOMM ngan kak yam..memang x ingat dunia lar…rase cam pantai tu kitorang yg punyer..last2, abis bertepung baju aku… pastu main air…ceh!ni la part sedih..aku lupa nfon ade dlm poket seluar…sedar2 dah basah….tamat la riwayat beliau setelah 2 tahun member khidmat setia kat aku…ekceli x tamat lagi…tp cam separuh hidup arr..kejap elok,kejap koma...aigooo.

kol 4.30 petang tu siap2 nak balik…ade ucapan ckit dr prof. norita…penyampaian hamper sumer..pendek kate mmg best la pogram ni…kenal kwn2 baru dari kos lain… aku rase ukhwah sesame kitorang pon makin rapat…xder la budak bio kwn ngan bio jer,,kimia ngan kimia jer…tahniah kat kwn2 sekrefast yg susah pyh wat ni sumer…korang mmg hebat larh..!len kali wat la lagi..aku mmg suke jenjalan neh..eheh.

k bye..!thanx 4 reading..!
.



Friday, December 9, 2011

note-to-self









to Miss Nana Takumi and Miss Ked SNSH

hi best buddies....!!!hahaha...

this is nor's blog...


baru je buat...sorry terpksa inform kat blog..
fesbuk is prohibited here...!hahaha

miss you guys..!heeee




Monday, November 28, 2011

how i spent my weekend

Tajuk cam karangan English PMR jer..haha. Doesn’t matter larh.



Sabtu, ahad and isnin cuti…selasa xder klas… 4 hari oh..!
Mula2 tu x taw nak wat ape..kalaw ade kete tu len citer la kan…
 and since hidayah johan pon balik ke rumah beliau di puchong, 
plan utk bowling pon cancel, and I’m all alone here..hahaha

Tetiba mlm jumat tu… Nor, geng aku time skola dulu anta msg ajak aku ngan Nik
 jenjalan kat KUIS..ade pesta konvo...ape lagi kan..? 
terus packing barang, gaya cam nak stay seminggu je kat KUIS tuu..haha..
padahal 2 hari je pon..
lama kot x jumpa Nor....makin tembam budak tuu...

me and nor...
well, it was osem to meet her....
mula2 sampai tu, tekejut tgk dia makin bulat...bahagia sgt agaknyer..
hahaha..pastu, jenjalan kat karnival jap,
petang tu kitorang ronda2 pasar malam...best lah..!


pastu kitorang gi jumpa kak aisyah jap..
kak aisyah ni satu skolah ngan aku dulu..dia konvo ari tuu..
mmg best arr tgk geng2 konvo..pakai jubah biru,
pegang skroll and jambangan bunga yg besar bagak tuh..
x sabar plak rase...heeeee

malam tu plak borak2 sampai kol 2 pagi...haha
bnyak sangat cerita...buku bertemu ruas, masing2 bnyak mulut..
mmg bising lah bilik dia mlm tu...seb bek rumet dia balik umah..haha
hari ahad tu..jenjalan kat sekitar kuis sikit..tgkap gmbar..
landskap dia mmg cantik arr..cam best je blajar kat sana..hehe






pendek kate memang best lah spend time kat kuis...
mcm2 benda jadik slama 2 ari tuh...hahaha
petang ahad tu balik nilai...banyak kerja menanti....haish...


oh,,! by the way...
selamat menyambut Maal Hijrah...
moga tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya....


bye..!

Friday, November 25, 2011

sorry....



I was only trying to do something good
but I'm afraid I might hurt you....
so please don't ask me to be honest
don't ask me to tell the truth
because I hate the feeling when i know I've hurt someone
and i know i only make things worse...


Tuesday, November 8, 2011

i want to do the best for this semester...!



i think i want to make some improvement in this semester.
nk jgk rase camane perasaan bila tgk pointer tu gempak an...
asyik tgk org len punyer jer....jeles ooo...

anyway, sebenarnya dah x tahu nk updet ape dah kat blog nie...
plus xder mood sebenarnye...
bnyak mase di spend utk updet diary...hahahaha...
tgk arr cne nanti....bila da ader mood..ade idea nak citer..
boleh arr updet nanti.....


anyway, thanx for reading...
ok bye...!


Monday, November 7, 2011

benefits of the Islamic method of slaughtering animals.

*tajuk skema maut...hahaha..sempena aidiladha...just want to share some info...*


This is a question-answer session with a medical practitioner 
on the benefits of the Islamic method of slaughtering animals.



- Question: Dr. John, if the veins that are in the front part of the neck of the animal are cut, what would happen to that animal?

- Dr. John: Scientifically speaking, when an animal or human has his veins that are found in the front part of the neck cut, he will faint immediately.
To clarify, he said that if someone was strangled, he would suffer extreme dizziness and lack of concentration because it is difficult for the blood to reach the brain, and if the duration of strangling was longer, he will lose sensation and faint.

- Question: So, cutting the veins that are in the front part of the neck of the slaughtered animal and letting the blood flow outside its body leads to unconsciousness?

- Dr. John: Yes, definitely.

- Question: Does the slaughtered animal feel any pain immediately after having its neck cut?

- Dr. John: Of course not, as it is totally unconscious.

- Question: Then, why does the animal do such spasmodic movements that give the feeling that it is in pain?

- Dr. John: This is because when the veins are cut without breaking the bones of the slaughtered animal’s neck, which is exactly the case in the Islamic way of slaughtering, the brain does not receive blood while the cerebrum is still alive and the neurological system that is at the back part of the neck is still linked to all the systems of the body. 


Thus, the neurological system sends signals to the heart, the muscles, the intestines and all the cells of the body to send blood to the cerebrum. This makes all the cells, intestines and muscles of the body make spasmodic movements to push the blood to the heart which sends the blood to the brain. 


However, the blood leaves the animal’s body instead of going to the brain because the veins of the neck are already cut. The neurological system continues to send signals and blood leaves the animal’s body until all the blood flows out. 
The widespread idea that animals suffer from pain when slaughtered by this method was scientifically proven to be wrong as animals faint and totally lose sensation as soon as the veins are cut.

- Question: Medically speaking, is it better to leave the blood inside the body of the animal or let the blood flow out of the body?

- Dr. John: Blood is one of the most fertile environments where germs grow and it also carries substances that are harmful for the human body. So, if the blood remained in the meat directly after the death of the animal, it will be a fertile environment for germs, in addition to the harmful substances that are present in it. 

- Question: What do you think of the other ways of slaughtering animals especially the way that is used in most European countries which is hitting the animal on its head so that it would faint, then slaughtering it afterwards?

- Dr. John: This method has dangerous ramifications on the health of humans. This is because the animal dies slowly when it is hit in this method and this causes the membrane that lines the large intestines to lose its ability to retain the bacteria that is in the large intestines. Therefore, the bacteria penetrates the body of the animal, finds the blood and swims in it while interacting with it until it spreads throughout the entire body of the animal. The safest way of eating meat that is free from blood and bacteria is by getting rid of the blood of the animal and letting it flow out.

see....setiap yg di ajar dlm islam even nak sembelih binatang tu pon
ade hikmah nya yg tersendiri...chewah..! n____n

learn to move on......

a wise man once sat in the audience and cracked a joke.
all laughed like crazy...after a moment, he cracked the same joke again
and a little less people laughed this time....

he cracked the same joke again and again,
when there was no laughter in the crowd, he smiled and said:



" when you cant laugh on the same joke again and again, 
then why do you keep crying over the same thing 
over and over again? learn to move on"





Tuesday, November 1, 2011

life is all about choices

Life is all about choices. Whatever you do, you have to choose even in the simplest things. Supposing you were about to have your lunch, of course you chose what you wanted to eat, right? And let say as a student, for sure you have to study or revise your books in order to get a good result in exam. But you yourselves choose whether to study or not. See…? You choose what you want to do and what you want to be. That’s sounds easy isn’t? Yeah… I know… its sounds easy. You just have to choose. But when it comes to choosing something that really important in your life, I mean really really important, it’s not as simple as that. The more you think, the more complicated the things will be, am I right? Hahaha *so don’t think…!*


When you want something but you know it just isn’t right,
 you shouldn’t have to choose it.
Believe me; there’s always had another better choice than what you want to. Of course it’s quite annoying somehow to choose something that you don’t like but you know it’s good for you. It’s just like taking medicine when you were sick. You know how the medicine tasted like don’t you? But still you take it for your own good. Is it a good analogy? Ehehehe

Actually I'm having difficulties in making decision on something..hee..
hati ni macam lalang kene tiup angin.
kejap condong ke kanan, kejap condong ke kiri....x tetap pendirian...
last2 menyusahkan semua orang...sorry guys...
i hope my choice isn't wrong....



Thursday, October 27, 2011

menawan puncak gunung brinchang : part 2


sangat OSEM....!!

even time tu dah tengahari, tapi sejuk smpai ke tulang...
masa sampai kat puncak tu...dah ade satu group lain kat sana.
pelancong asing pon ramai giler..upenyer boleh je naik ke puncak tu ngan kete..
sebab ade jalan,,berturap lagi u....

can u guys see that?sejuk..berkabus...
rehat luu...
berselut...berlumpur...berdaki..dan berpeluh..hahahaha
jom...usha2 pemandangan jap..
kat atas tu ade pencawang and menara peninjau.
memang sejukkkkkk sangat2...x tipu.....so,lepas rehat jap,
abang muaz ajak kitorang berempat naik menara tu...mase tu kawan aku si mira, mue and dija 
x sampai lagi..sebab diorang group last..so...kitorang naik la dulu..tp x lame pastu diorang sampai.

abang muaz, abang ipin and abang syed

..subhanallah..
wakil food biotech..eheh
setelah spend time almost 2 jam kat ats tu, lebih kurang kol 2:30 kitorang stat turun..kali ni lebih senang la sikit.. sebab turun ikot jalan tar tuu....even senang tp agak jauh la...9 KM kot..
dari puncak gunung brinchang tu kitorang akan sampai kat tanah rata...see..?
jauh kan?x tipuu....hahahah

but the best part was, mase turun tu kitorang merentasi tempat nie....!


LADANG TEH.....!
yeah I know..cantik kan?? *sambil angguk2 kepala n wat muka poyo*

punyer la lame kitorang jalan..tp lepas nampak ni...
segala kepenatan tu hilang....tp lepas tu penat bergambar la plak kan..
yg tu opkos la....hahahaha..seriously..ladang teh boh tu besar giler...
ni bukan yang tepi jalan yg korang tgk mase odw naik cameron tuu..yg tu Bharat punyer..
ni BOH...besar-sebesar-besar nye..haha...smpai dah x tahu nak amik gmbar kat mne dah.

kitorang smpai bawah lebih kurang kol 5...then gerak ke camp site.

preparing dinner....laporr..lapor..
boleh la...even nasi agak mentah,,tp tetap masuk perut...

pengalaman yg best kat camp site...masak same2, then makan same2...kawasan camp site tu cantik giler weyh...kemudahan pon lengkap..ade surau, tandas, tong sampah and wakaf...kat tepi2 tu ade sungai..
sejuk..aku main air kejap jer,,,tp dah nak cramp sebab sejuk sgt..mcm air batu..siyes..!

then esok pagi2 dah bgn sediakan breakfast...



nyummy....!roti cicah kari...

then lepas tu sedih dah..dah nak balik..tgkap gmbar 4 the last..and then kitorang gi shopping2 jap...
aku abis dekat rm100 kot..*lebih seratus sebenarnyer..heheh*
dah la duit tgh xder,,shopping sakan cam ape jer...
xper..utk family and classmate lain jgk..*bajet baik*




then dalam kol 1 camtu bus gerak turun..

GOOD BYE GUNUNG BRINCHANG..
GOOD BYE CAMERON...!!

odw turun tu pak cik bus singgah kat taman bunga jap...
kat sini abang syed belanja aku n dayah aiskrim strawbery yg fresh tu...
sedapp oooooo...ade hikmah jgk aku naik bus yg terpisah ngan kwn2 lain..
ade hikmah jgk x bwk purse mase turun tu..hahahaha

thanx abang syed...len kali belanja lagi...

well...next BROGA HILL...nak sgt gi situ...tgk ar nanti cne..

anyway..thanx 4 reading...!i know its boring..hahah..bye guys..!

Tuesday, October 25, 2011

menawan puncak gunung brinchang : part 1

Pengalaman yg sangat OSEM…..!!ok, this is going to be a very long entry. Don’t say I didn’t warn you…hahah.
********

Setelah melalui bermacam dugaan,akhirnya aku berjaya jgk masuk dlm list peserta…credit to amira najwa yg susah payah tlg cari org n wat rayuan utk aku..ahaha..aku gi sane ngan 6 lagi kwn. (mira, ada, dayah, mue, min and dija) Mmg happy giler ar bila tahu diorang sume pegi jgk...

21/10 : jumaat malam tu kitorang bertolak dari Nilai ke Cameron Highlands tepat kol 12 tghmalam..I didn’t take long to fell asleep…mase tu mmg penat dan mengantuk sgt2 sebab petang tu kelas abis kol 6 n balik hostel rushing2 packing barang sumer. benda last aku nampak sebelum aku tido adalah sign board menuju ke kuantan.pastu memang zzzzz…
70 peserta..2 bus..
22/10 : kitorang sampai ke brinchang lebih kurang kol 6 pagi, sabtu.sampai je aku terus turun bus bajet arr kat luar tu x la sesejuk mcm kat dlm bus ni…skali….ya allah..sejuk tu tuhan je tahu..menggigil aku kat luar tuu…hahaha. ….i’m not lying ok..dead serious…!sejuk maut weyh….! menggigil sampai kene gelak ngan pak cik bus tuh..hek eleh..mentang2 arr dia bnyak lemak…eh?termengata plak..hahahhaha…pastu sumer turun then ader gi masjid, ade jgk yg carik tandas kt petronas…*terasa*
cejukkk cangaat...!
packing...!  
ready to hiking..!
7:30 am : kitorang kumpul balik,sebab ade taklimat dan pembahagian kumpulan…
alhamdulilah aku dpt group no 2…knape alhamdulillah?sebab aku dapat kenal ngan abang Muaz…ececece..haha..then lepas breakfast ape sumer.
kitorang gerak ke checkpoint 1 lbih krg kol 9:30 pagi...
mira,mue,bie,min,dija,dayah and ada. my classmates.
mase ni ok lagi..jalan dia biase2 jer...tp bila stat hiking tu..for god sake..!
aku ingat jalan dia cam jungle tracking jer…skali kena panjat- memanjat daahh,…ader la dlm 80 darjah aku rase..mmg aku pancit arr…semput teruk….!!! stamina aku mmg tahap terendah kowt… aku merangkak arr time tuh..aku yg melambatkan perjalanan tu korang tahu x?last2 sume potong aku…dayah jer setia jalan depan aku slow2…
i was thinking that 
“this hiking stuff is a mistake..!Totally mistake..!knape aku join…???!


keadaan aku teruk sgt smpai sumer org tnya aku ok ke x..hahah..maluuuuuuu…sumpah, maluuu sgt tahu tak..huwaaaaaaaa…korang x thu betapa teruknye aku time tuh…mcm putus nyawa...separuh mati…. Abang muaz tu suh makan choki2..kasi tenaga sikit...tp eii tlg la…
aku nak bernyawa pon x lepas,,suh org makan.

abg muaz and kak wahidah x bagi aku duduk n rehat lame2 nanti cramp..so nak tak nak aku kene teruskan jgk even semput x habis lagi… last2 aku kuatkan semangat and ingat tuhan bnyak2,alhamdulilllah….aku boleh bngun n teruskan perjalanan…lepas tu la rase cam lega sikit…dah x semput cam first2…dari situ la lancar je perjalanan aku sampai la kat tempat rehat pertama…lebih kurang sejam jugak arr….kat situ la berenti rehat jap..sume kat situ yg potong aku td tnya aku ok ke x..malu giler weyh….hahah.
melepaskan lelah jap..
lepas tu jalan makin mencabar arr… berlumpur...pokok berduri…ade jgk yg termuntah…
*aku tak..*
memang mencabar mental dan fizikal arr…aku x pernah lagi wat aktiviti camni..ni first time. abang muaz la yg bnyak tolong..muahahaha…sepanjang perjalanan ngan die tu sempat la berkenalan sikit2…heee.
dia tu kelakar sgt tahu x..kelakar and sgt sweeeeeet…dah la comel
*eii..x senonoh la aku ni* hahaha..

ade skali tu aku cramp dua2 belah kaki, abang muaz tu la yg tolong betolkan balik kaki aku...tersentuh hati aku…dah la bnyak menyusahkan dier dari awal lagi….eheh..ntah camane aku ngan dayah boleh jalan skali ngan dier….korang mesti nak tgk..camane la rupe abang MUAZ tu kan..?hahahha

ni le dier abang muaz...sgt suka tgkap gmbar n posing...haha.
 bila dah nak dekat sampai ke puncak tu,jalan dia makin senang arr…tetiba kawan aku si adawiyah yg group 5 yg stat  lewat dari group kitorang tadi memunculkan diri…tekejut aku weyh…cepat giler budak ni panjat…x penat ke dia..? jap, dia cepat ke aku yg lambat…?hahaha…then lepas tu aku,dayah, min and adawiyah jalan sesame
alomost there...!!!

AT LAST…AKHIRNYA….TEPAT KOL  12:05 tghari
aku menjejakkan kaki ke 
puncak GUNUNG BRINCHANG, 6666 kaki….
WOW…!aku x percaya yg aku mampu buat!!!

 U are awesome BIE....!!!

citer panjang lagi....to be continued...